P. 1
Photoshop CS 2 - Kisa

Photoshop CS 2 - Kisa

|Views: 10|Likes:
Published by Bojan Jevtic

More info:

Published by: Bojan Jevtic on Dec 07, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/13/2012

pdf

text

original

Photoshop CS2: Kiša

Pripremio Dragan Cvetković
Ovde će biti ukratko objašnjen put ka kreiranju kiše na tekućoj slici. U ovom radu su iskorišćeni neki elementi koje Photoshop pruža, a korisniku ostaje da eksperimentiše i da pronađe nova rešenja. 1. Najpre treba učitati u Photoshop sliku koju treba »preurediti« da na njoj pada kiša. U ovom slučaju to je slika pod nazivom Kisa i prikazana je na slici 1.

2. 3.

Slika 1 Treba kreirati novi sloj i to je najbolje aktiviranjem ikonice Create a new layer unutar Layers kartice. Novoformirani sloj treba markirati da bude aktivan. Treba aktivirati Filter > Render > Clouds. U Layers karitici u meniju Opacity treba smanjiti vrednost na 65%. Kao rezultat pojavljuje se slika 2.

4.

Slika 2 Treba aktivirati Filter > Noise > Add Noise i unutar dijaloga treba podesiti parametre kako je to prikazano na slici 3.

5.

Slika 3 Kao rezultat primene ovih podešavanja slika ima izgled kako je to prikazano na slici 4.

6.

Slika 4 Sledi aktiviranje Filter > Blur > Motion Blur i unutar dijaloga treba podesiti parametre kako je to prikazano na slici 5.

7.

Slika 5 Kao rezultat primene ovih podešavanja slika ima izgled kako je to prikazano na slici 6.

8.

Slika 6 U padajućoj listi Set the blending mode for the layer u Layers kartici za aktivan Layer 1 treba izabrati opciju Screen. Kao rezultat se pojavljuje slika 7.

9.

Ovde je prikazana jedna moguća kombinacija kako bi se došlo do kiše na postojećoj slici, ali korisnik ove parametre može proizvoljno da menja kako bi dobio drugačije rezultate.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->