You are on page 1of 3

UDHZUES PR PLOTSIMIN E FORMULARIT A1

I. UDHZIME T PRGJITHSHME 1. Formulari A1 plotsohet pr tu regjistruar n Maturn Shtetrore 2012, vetm nga maturantt e vitit 2012. 2. Formulari A1 plotsohet me stilolaps (me nj ngjyr, blu ose t zez) dhe me shkronja t mdha t shtypit. 3. Formulari A1 konsiderohet i vlefshm vetm nse sht plotsuar n mnyr t sakt dhe t kuptueshme. N rast t kundrt ai do t konsiderohet i pavlefshm dhe maturanti humbet t drejtn e regjistrimit. 4. Pasi t jet plotsuar, Formulari A1 dorzohet pran Komisionit Shkollor t Maturs Shtetrore (KShMSh). 5. Shprndarja, plotsimi dhe dorzimi i Formularit A1 fillon m 20 shkurt 2012 dhe prfundon m 10 mars 2012. 6. N rast se maturanti ka br gabime n plotsimin e formularit, ai mund t plotsoj nj tjetr Formular A1, brenda afatit t dorzimit, duke br t pavlefshm dhe duke e asgjsuar formularin e plotsuar gabim. 7. Formulari A1, pas plotsimit, kontrollohet me kujdes pr saktsin dhe m pas firmoset nga maturanti, msuesi kujdestar dhe drejtori i shkolls. 8. do formular vuloset me vuln e shkolls.

II. UDHZIME T VEANTA PR PLOTSIMIN E FORMULARIT A1 N hapsirat e lna bosh n pikat 1 10, tek Formulari A1, t plotsohet: 1. emri i DAR ose ZA, ku ndodhet shkolla, pran s cils maturanti do t aplikoj me Formularin A1; 2. emri i qytetit ose fshatit, n t cilin ndodhet shkolla; 3. emri i shkolls ku studion; 4. bazuar n tabeln Nr.1 (Indekset e profileve/degve), gjeni indeksin e degs dhe shnoni numrin q prfaqson dega q ju po ndiqni, p.sh: Gjimnazi 2012, n tabel ka indeksin 04, n formular ju do shnoni numrin 04. (Plotsohet n bashkpunim me msuesin kujdestar). 5. EMRI ATSIA MBIEMRI

Kujdes! - T dhnat t shnohen n prputhje me dokumentin e identifikimit. - Emrat a mbiemrat q prmbajn shkronjat () dhe () t shkruhen saktsisht si n dokumentin e identifikimit.

6. datlindja e maturantit, duke plotsuar prkatsisht me dy shifra ditn dhe muajin dhe me katr shifra vitin, sipas formatit dd/mm/vvvv; 7. vendlindja e maturantit; 8. me shenjn X n kutin q i prket gjinis suaj. P.sh: nse i prkisni gjinis femrore shnoni X n kutin prbri fjals Femr; 9. me shenjn X n kutin PO, nse do t vazhdoni studimet jasht shtetit, ose n kutin JO, nse nuk do t vazhdoni studimet jasht shtetit; 10. numri i telefonit t kontaktit t maturantit dhe adresa e email-it 11. qarkohet III ose V dhe shkronjat prkatse A, B, C, D, E, F, G, H, I, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T. (P.sh. nse jeni n klasn III-B, qarkohet III dhe shkronja B dhe nse jeni n klasn V-D, qarkohet V dhe shkronja D). N rastin kur shkolla ka prdorur numra pr emrtimin e klasave, msuesi kujdestar t konvertoj, numrin n shkronj, sipas radhs s prcaktuar m sipr. 12. Bazuar n listn e lndve me zgjedhje t shnuar n Formularin A1, qarkoni lndt me zgjedhje q do t jepni provim dhe numrat q u korrespondojn atyre. P.sh. 1. ANGLISHT (Gj e huaj e par) 21. LETRSI E THELLUAR

Shnim Lndt me zgjedhje t prcaktohen sipas Udhzimit Nr 40, dat 12.10.2011 Pr zhvillimin e provimeve t Maturs Shtetrore 2012. Maturanti firmos n hapsirn e prcaktuar pr t. Msuesi kujdestar shkruan emrin dhe mbiemrin dhe firmos n hapsirn e prcaktuar pr t. Drejtori shkruan emrin dhe mbiemrin, firmos dhe vulos me vuln e shkolls n hapsirn e prcaktuar pr t.

Tabela e indekseve/profileve t Maturs Shtetrore 2012


INDEKSI I PROFILIT 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 LLOJI SHKOLLES GJIMNAZI DREJTIMI NATYROR GJIMNAZI DREJTIMI SHOQROR GJIMNAZI DREJTIMI I PRGJITHSHM GJIMNAZI 2012 GJIMNAZI ME KOH T SHKURTUAR NATYROR 2 GJUHSH FRANCEZE SHOQROR 2 GJUHSH FRANCEZE SHOQROR 2 GJUHSH ITALIANE SEKSIONI DYGJUHSH SHQIP-FRENGJISHT SEKSIONI DYGJUHSH SHQIP-ITALISHT SEKSIONI DYGJUHSH SHQIP-GJERMANISHT GJUH E HUAJ ANGLISHT GJUH E HUAJ FRNGJISHT GJUH E HUAJ ITALISHT GJUH E HUAJ GJERMANISHT GJUH E HUAJ SPANJISHT GJUH E HUAJ RUSISHT GJUH E HUAJ SPANJISHT-RUSISHT ARTISTIKE KOREOGRAFI ARTISTIKE ARTE FIGURATIVE ARTISTIKE MUZIK SHKOLLA SPORTIVE 4-VJEARE-FUTBOLL SHKOLLA SPORTIVE 4-VJEARE-ATLETIK SHKOLLA SPORTIVE 4-VJEARE- PESHNGRITJE SHKOLLA SPORTIVE 4-VJEARE- VOLEJBOLL SHKOLLA SPORTIVE 4-VJEARE- BASKETBOLL PEDAGOGJIKE 4 VJEARE PEDAGOGJIKE GREQISHT GJIROKASTR TEKNIKE 5 VJEARE EKONOMIST BANKE TEKNIKE 5 VJEARE EKONOMIST TATIMESH TEKNIKE 5 VJEARE EKONOMIST SIGURIMESH TEKNIKE 5 VJEARE TURIZM TEKNIKE 5 VJEARE VETERINARI TEKNIKE 5 VJEARE AGROBIZNES TEKNIKE 5 VJEARE ELEKTRIK I PRGJITHSHM TEKNIKE 5 VJEARE ELEKTRONIK TEKNIKE 5 VJEARE TELEKOMUNIKACION TEKNIKE 5-VJEARE ADMINISTRIM DHE MIRMBAJTJE SISTEMESH DHE RRJETESH KOMPJUTERIKE TEKNIKE 5 VJEARE ELEKTROTEKNIK TEKNIKE 5 VJEARE MEKANIK I PRGJITHSHM TEKNIKE 5 VJEARE PYJE TEKNIKE 5-VJEARE TOPOGRAF TEKNIKE 5 VJEARE TEKNIK NDRTIMI TEKNIKE 5 VJEARE TEKNOLOGJI USHQIMORE TEKNIKE 5 VJEARE POLIGRAFIK TEKNIKE 5 VJEARE TEKNIK GJEODET TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 NDERTUES HARRY FULTZ 5-VJEARE AUTOMEKANIK HARRY FULTZ 5-VJEARE BIZNES HARRY FULTZ 5-VJEARE ELEKTRIKE HARRY FULTZ 5-VJEARE ELEKTRONIK TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 FERMER TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 HOTELERI TURIZM TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 MAKINERI BUJQSORE TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 AUTOMEKANIK TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 TEKNOLOGJI USHQIMORE BYLMET MISH TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 TEKNOLOGJI USHQIMORE PIJE KONSERVA TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 INSTALUES PAJISJESH HIDROSANITARE DHE VENTILUESE TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 HIDRAULIK TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 KONFEKSION-STILIM TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 PRPUNIM DRURI TEKNIKE PROFESIONALE 3+2 PRPUNUES DRURI PETER MAHRINGER 3+2 VJEAR TEKNOLOGJI INFORMACIONI TEKNIKE 4 VJEARE (PARA 2007) TEKNIKE PROFESIONALE ME KOH T SHKURTUAR PROFILI IM SSHT N LIST