2 0 11

poseban popust!

str 3 str 4 str 5 str 6 str 7 str 8 str 8 10 12 14

NEK 1 NEK 2 NEK 3 NEK 4

str 16 18 20 22 24 26 28

str 30 32 34 36 38 40 42 44

str 46 48 50 52 54 56 58 60

str 62 64

str 64 str 65 str 71 str 72 str 73
2

Uvod
Vlastita obiteljska kuća san je većine ljudi, posebice u trenutku širenja obitelji koja zahtijeva samo svoj prostor, samo svoju slobodu, svoj mir…. Stoga se o gradnji kuće dugo razmišlja, polako se stvaraju tehnički i financijski preduvjeti za pokretanje životno važne investicije. Koliko prostran treba biti budući dom, kako bismo ga željeli oblikovati, koje osnovne materijale za gradnju upotrijebiti, koliko sve to košta, imamo li se uopće na koga osloniti u tom nepredvidivom i rizičnom poduhvatu? Na tržištu u Hrvatskoj danas postoji mnogo gotovih, odnosno tipskih kuća, kao i građevinskih materijala za gradnju kuća s individualno osmišljenim projektima, stoga je potencijalnom kupcu sve teže odabrati onaj „pravi put“ kojim bi svoju ideju pretvorio u topli dom za obitelj. Projektni ured Magnituda Projekt d.o.o. pomaže Vam stoga u realizaciji gradnje Vaše obiteljske kuće, bazirane na Ytong sustavu zidane gradnje, koji iz godine u godinu okuplja sve više poklonika. Razvili smo tridesetak tipova obiteljskih kuća različitih veličina i fleksibilnih tlocrta. U paketu Vam nudimo kompletan građevinski materijal nosivih i pregradnih zidova, kao i međukatnih i krovnih konstrukcija, zajedno s projektnom dokumentacijom potrebnom za ishođenje dozvola za gradnju. Kuće je moguće po želji investitora izmijeniti i prilagoditi okolišu, kao i regiji u kojoj se gradi, a rezultat je brža i jeftinija izrada projektne dokumentacije i gradnje. Među rijetkima smo koji nude i gratis uslugu prijevoza do Vašeg gradilišta, istovar, tankoslojni mort za zidanje, instruktažu na gradilištu i mnoge druge usluge.

3

Obiteljske kuće
Svi projekti obiteljskih kuća iz ovog kataloga kvalitetno su projektirani u skladu s najnovijom hrvatskom zakonskom regulativom, ali i slijedeći svjetske trendove o zaštiti okoliša i uštedi skupocjene energije za grijanje i hlađenje objekata. Nakon iznimno brze i jednostavne izgradnje, kuća je u konačnici stopljena s prirodnim okolišem. Ytong proizvodi proizvedeni su isključivo od prirodnih sirovina, što doprinosi vrijednosti kuće i za buduće generacije kojima će ekologija biti jedan od osnovnih preduvjeta kvalitetnog življenja. Siguran od vlage i ostalih vanjskih utjecaja, vrhunski zaštićen od požara i potresa, a nadasve s ugodnom mikroklimom u prostoru, ovakav dom postaje oaza svake obitelji na neograničen broj godina. Suvremen način zidanja Ytong građevinskim materijalom istovremeno je i jedan od najekonomičnijih sustava gradnje jer zbog odličnih toplinskih svojstava Ytong materijala, kuće građene njime ostvaruju i do 50 % veću uštedu toplinske energije u odnosu na klasičnu gradnju. korištenju će vlasniku štedjeti od 30 do 50% energije za grijanje, odnosno hlađenje, a kod NISKOENERGETSKIH I PASIVNIH KUĆA i daleko više.

MALE KUĆE

KONSTRUKCIJA OBITELJSKIH KUĆA

Konstrukcija kuća sastoji se od: vanjskih, nosivih Ytong zidova debljine 30 cm ili 40 cm koji za cijelu Hrvatsku osiguravaju izvanrednu toplinsku izolaciju; zatim unutrašnjih, nosivih Ytong zidova debljine 25 cm, te pregradnih zidova debljine 15 cm. Stropovi, krovovi i strehe izvode se od nosive konstrukcije YTONG STROP, debljine 15 cm. Obiteljske kuće koje se grade od izuzetno zdravog, ekološkog Ytong materijala, odličnih termoizolacijskih, mikroklimatskih i akustičnih svojstava, pri

Novost u našoj ponudi su male kuće površine 15-30 m2, koje mogu služiti kao kuće za odmor i privremeni boravak ili gospodarske građevine na poljoprivrednom zemljištu.

IMATE SVOJ PROJEKT?

Ukoliko Vam ne odgovara niti jedan od ponuđenih projekata kuća iz ovog kataloga, gradnja Vaše obiteljske kuće u Ytong sustavu moguća je i prema Vašem projektu, uz našu besplatnu izradu specifikacije potrebnog Ytong materijala s ponudom.

4

09 izo lacija    dvd s uputama za gradnju instruktor za gradnju prijevoz materijala na gradilište i istovar 5 .Paket obiteljska kuća U cijeni paketa  besplatno uz paket  građevinski materijal za izgradnju kompletne zidane konstrukcije kuće uključujući sve zidove. međukatnu i krovnu konstrukciju idejni projekt za rješenje o uvjetima građenja glavni projekt prilagodba projekta različitim stupnjevima energetske učinkovitosti      manje preinake projekta Ytong tankoslojni mort za zidanje tehnička podrška tijekom projektiranja i izgradnje Na j b olj a li to p ns ka λ 10 DRY = 0.

položaja i veličine otvora /prozori i vrata/.) tehnička podrška . osim na otoke s trajektnim prijevozom nakon što KUPAC ishodi RJEŠENJE O UVJETIMA GRAĐENJA. MAGNITUDA PROJEKT d. vanjsko stubište i dr. i “U” i “L” elementi za horizontalne serklaže i nadvoje. tj.naš tim Vas prati kroz cijeli proces projektiranja i izgradnje DVD instruktivni materijal s uputama za gradnju Ytong instruktor koji dolazi na gradilište KUPCA i pokazuje izvođačima kako se pravilno gradi s Ytong materijalom prijevoz i iskrcaj kompletnog Ytong materijala na gradilište. garaža. projekti statike. sve prilagođeno parceli KUPCA (nagib terena. koji ovisno o svojim slobodnim terminima.o. te dio izvedbene dokumentacije za gradilište. proširenja otvora u nosivim zidovima) veće promjene projekta uz minimalnu doplatu projektantu (podrum.) prilagodba projekta različitim stupnjevima energetske učinkovitosti .preinaka projekta za izvedbu vanjskih zidova termoblokom 40 cm sa ili bez dodatne izolacije - - - - - - CIJENA PAKETA JE FIKSNA GODINU DANA OD POTPISA KUPOPRODAJNOG UGOVORA I SADRŽI PDV - - 6 . projekt jake i slabe struje i gromobrana) u 3 primjerka.o. tankoslojni Ytong mort za zidanje svih zidova i gletanje gornje površine krovnih i stropnih konstrukcija od YTONG STROPA - BesplatnO uZ PAKET - idejni projekt građenja za KUĆU za rješenje o uvjetima odabranu OBITELJSKU - manje promjene tipskog projekta prema želji kupca (promjena namjena prostorija. nude izgradnju kuće do faze koju KUPAC želi s njima ugovoriti (konstrukcija. ulaz i dr. položaja pregradnih zidova.Detaljan opis paketa obiteljska kuća U CIJENI PAKETA U cijeni navedenoj uz svaku kuću sadržan je građevinski materijal za izgradnju kompletne konstrukcije kuće: - - termoblokovi i zidne ploče za izgradnju svih nosivih i pregradnih zidova. za vertikalne serklaže. instalacija vodovoda i kanalizacije. mu preporučuje partnerske tvrtke – izvođače za gradnju kuće. kutni elementi s rupom. orijentacija. nosiva konstrukcija YTONG STROP s armaturom (osim serklaža). Ytong elementi za betoniranje bez oplate. međukatna i krovna. ROH BAU ili “ključ u ruke“) - glavni projekt (arhitektonski projekt s troškovnikom.

izgrađena od zdravih.trave. ugodna za život.) moraju biti prilagođeni zahtjevu niskoenergetske kuće. a da je k tome komforna.Energetska učinkovitost u graditeljstvu Vjerojatno u ovim vremenima poskupljenja. Niskoenergetska arhitektonska koncepcija uključuje maksimalno korištenje sunčeve energije. Primjenom aktivnih sustava za akumuliranje sunčeve energije. odnosno rastrošna. 7 . a moguće je prema željama investitora izvesti i kosi krov s fotonaponskim ćelijama za grijanje sanitarne vode. to ovisi o mogućnostima orijentacije građevine na parceli. tj. Naravno. Primarni se stambeni prostori trebaju orijentirati na jug. na povoljnije osunčane strane. Niskoenergetska kuća/stan može se uz dodatne investicije (ventilacioni sustav za recirkulaciju zraka i dodatnu toplinsku izolaciju. Niskoenergetski standard građevine zahtjeva energetsku potrošnju za zagrijavanje prostora od maksimalno 40 kWh/m2 neto površine stana godišnje ili 3 l lož ulja po m2 pa se niskoenergetska kuća naziva još i „trolitarska kuća“ (prosječna obiteljska kuća građena klasičnim materijalima troši gotovo 150 do 250 kWh/m2 godišnje). a traži se i posebna organizacija prostora. ekoloških građevinskih materijala? Sve Vam to osigurava Ytong sustav gradnje. tj.) pretvoriti u tzv. dok su neke od kuća u osnovi projektirane kao takve. razmišljate o tome da i Vaša kuća bude energetski što manje ovisna. koeficijenti «U» svih tih elemenata moraju biti adekvatni ovom zahtjevu. Na krovu je predviđena mogućnost ravnog zelenog krova . fotonaponske ćelije i dr. «pasivnu» ili «jednolitarsku» kuću koja troši za grijanje/hlađenje svega 15 Kwh/m2 godišnje ili 1 litru lož ulja/m2 godišnje. pretvornicima za zagrijavanje potrošne vode i proizvodnju električne struje postižemo dodatnu energetsku pokrivenost potrošnje koja može i premašiti vrijednosti zahtijevane propisima. Pojedini tipovi naših OBITELJSKIH KUĆA mogu se prilagoditi niskoenergetskim zahtjevima gradnje uz manje ili veće promjene. Svi ostali elementi (stolarija i dr. ali i nedostatka energije.

5) 8 .39 m2 ■ bruto površina: 198.00 m3 200.00 kn s PDV-om* *cijena za paket (više na str.00 m2 ■ obujam: 617.000.NEK 1 ■ katna kuća s ravnim krovom ■ vanjski zidovi od Ytong blokova debljine 40 cm ■ troši na zagrijavanje max 40 kWh/m2 ili 3 litre nafte po m2 godišnje ■ 4 spavaće sobe ■ neto površina: 170.

9 NEK 1 .

00 kn s PDV-om* *cijena za paket (više na str. 5) 10 .09 m3 ■ bruto površina: 261.03 m2 675.NEK 2 ■ velika katna kuća s ravnim krovom ■ vanjski zidovi od Ytong termoblokova debljine 40 cm ■ troši na zagrijavanje max 40 kWh/m2 ili 3 litre nafte po m2 godišnje ■ 3 spavaće sobe ■ neto površina: ■ obujam: 207.000.16 m2 200.

NEK 2 11 .

47 m3 *cijena za paket (više na str.NEK 3 ■ katna kuća s jednostrešnim kosim krovom ■ vanjski zidovi od Ytong blokova debljine 40 cm ■ troši na zagrijavanje max 40 kWh/m2 ili 3 litre nafte po m2 godišnje ■ radna soba u prizemlju i 3 spavaće sobe na katu ■ neto površina: 195.31 m2 ■ obujam: 504.00 kn s PDV-om* 12 .000. 5) 200.23 m2 ■ bruto površina: 225.

NEK 3 13 .

68 m3 200.NEK 4 ■ katna kuća s dvostrešnim kosim krovom ■ vanjski zidovi od Ytong blokova debljine 40 cm ■ troši na zagrijavanje max 40 kWh/m2 ili 3 litre nafte po m2 godišnje ■ 3 spavaće sobe ■ neto površina: 162.20 m2 ■ obujam: 665.33 m2 ■ bruto površina: 205.00 kn s PDV-om* *cijena za paket (više na str.000. 5) 14 .

NEK 4 15 .

00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 118.08 m2 ■ obujam: 347. 5) 16 .LARA ■ katna kuća s ravnim krovom ■ u nizu.000.000.14 m2 ■ obujam: 367.00 m3 *cijena za paket (više na str.33 m2 ZID 30 cm 123. blagovaonice i kuhinje u deniveliranom prizemlju ■ 3 spavaće sobe na katu ■ neto površina: 94.00 m3 ZID 40 cm 135.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 124. dvojna ili samostojeća ■ jedinstveni prostor dnevnog boravka.

17 .

85 m2 ZID 30 cm 135.000.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 132.000.00 m3 ZID 40 cm 155.00 m3 *cijena za paket (više na str.NINA ■ katna kuća s ravnim krovom ■ tlocrt u obliku slova T ■ veliki dnevni boravak i stambena kuhinja u prizemlju ■ 3 spavaće sobe na katu ■ neto površina: 99.00 m2 ■ obujam: 426. 5) 18 .00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 139.50 m2 ■ obujam: 434.

19 .

96 m2 ■ obujam: 503.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 167.MAJA ■ katna kuća s ravnim krovom ■ tlocrt u obliku slova T ■ veliki dnevni boravak .74 m2 ZID 30 cm 160.000.66 m2 ■ obujam: 527. kuhinja i radna soba u prizemlju ■ 4 spavaće sobe na katu ■ neto površina: 127.00 m3 ZID 40 cm 184.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 159.000.00 m3 *cijena za paket (više na str. 5) 20 . blagavaonica.

21 .

000.TEA ■ katna kuća s ravnim krovom. na kosom terenu ■ mogućnost prilagodbe različito strmim terenima ■ 3 spavaće sobe na katu ■ neto površina: 145.44 m2 ■ obujam: 563.00 m3 ZID 40 cm 187.00 m3 *cijena za paket (više na str.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 184.20 m2 ■ obujam: 537. 5) 22 .00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 176.000.22 m2 ZID 30 cm 170.

23 .

31 m2 ■ obujam: 713.000.00 m3 ZID 40 cm 184.000.29 m2 ZID 30 cm 179. blagovaonice i kuhinje ■ 3 spavaće sobe ■ neto površina: 152.ELA ■ prizemna kuća razvedenog krovišta i tlocrta s garažom ■ deniveliran prostor dnevnog boravka. 5) 24 .00 m3 *cijena za paket (više na str.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 188.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 182.28 m2 ■ obujam: 732.

25 .

40 m2 ■ obujam: 727.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 210.60 m2 ZID 30 cm 187. 5) 26 .00 m2 ■ obujam: 704.VITA ■ katna kuća s jednostrešnim kosim krovom ■ velika šesterosobna kuća za veću obitelj ■ mogućnost jednostavne podjele u više odvojenih manjih stanova ■ nagib krova 9◦ ■ neto površina: 179.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 218.00 m3 ZID 40 cm 206.000.00 m3 *cijena za paket (više na str.000.

27 .

5) 28 .00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 226.00 m3 *cijena za paket (više na str.94m2 ■ obujam: 721.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 217.00 m3 ZID 40 cm 220.22m2 ZID 30 cm 200. na kosom terenu ■ velika peterosobna kuća s garažom ■ mogućnost prilagodbe različito strmim terenima ■ nagib krova 6◦ ■ neto površina: 180.MIA ■ katna kuća s dvostrešnim kosim krovom.98 m2 ■ obujam: 699.000.000.

29 .

MARTA ■ kontinentalna vikendica ■ prizemnica s tavanom ■ zajednički prostor dnevnog boravka.000.000.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 60. 5) 30 .37 m2 ■ obujam: 251.92 m2 ZID 30 cm 86.53 m2 ■ obujam: 263.00 m3 ZID 40 cm 90.00 m3 *cijena za paket (više na str. kuhinje i blagavaonice ■ dvije spavaće sobe ■ nagib krova 30 ◦ ■ neto površina: 47.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 63.

31 .

IVANA ■ prizemna kontinentalna kuća ■ veliki zajednički prostor dnevnog boravka.000.58 m2 ■ obujam: 517. blagavaonice i kuhinje ■ fleksibilan tlocrt ■ nagib krova 30 ◦ ■ neto površina: 92.00 m3 ZID 40 cm 140.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 117. 5) 32 .00 m3 *cijena za paket (više na str.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 112.000.22 m2 ■ obujam: 523.37 m2 ZID 30 cm 127.

33 .

00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 122.95 m2 ■ obujam: 354.00 m3 *cijena za paket (više na str.KATARINA ■ katna kontinentalna kuća ■ manja obiteljska kuća ■ mogućnost jednostavne prilagodbe za izgradnju dvojnog (polugrađenog) objekta ■ nagib krova 30 ◦/ 33 ◦ ■ neto površina: 93.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 116.000.83 m2 ■ obujam: 341.000. 5) 34 .00 m3 ZID 40 cm 140.17 m2 ZID 30 cm 127.

35 .

00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 140. dvojne ili samostojeće ■ izvrsno organiziran četverosobni stan na dvije etaže ■ nagib krova 30 ◦ ■ neto površina: 100.000. 5) 36 .18 m2 ■ obujam: 440.00 m3 ZID 40 cm 165.000.00 m3 *cijena za paket (više na str.46 m2 ■ obujam: 417.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 133.38 m2 ZID 30 cm 150.DORA ■ manja katna obiteljska kontinentalna kuća ■ mogućnost gradnje u nizu.

37 .

41 m2 ■ obujam: 471.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 172.000. 5) 38 .00 m3 *cijena za paket (više na str.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 164.00 m3 ZID 40 cm 175.000.69 m2 ■ obujam: 457.42 m2 ZID 30 cm 152.SNJEŽANA ■ katna kontinentalna kuća ■ šesterosobna kuća za veću obitelj ■ fleksibilnost u promjeni unutrašnjeg rasporeda prostorija ■ mogućnost jednostavne podjele u više odvojenih manjih stanova ■ nagib krova 30 ◦ ■ neto površina: 132.

39 .

000.00 m3 ZID 40 cm 170.00 m3 *cijena za paket (više na str.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 188.28 m2 ■ obujam: 822.LUCIJA ■ prizemna kontinentalna kuća ■ prostrana četverosobna kuća s garažom ■ fleksibilnost u promjeni unutrašnjeg rasporeda prostorija ■ četverostrešni kosi krov ■ deniveliran prostor dnevnog boravka ■ nagib krova 30 ◦ ■ neto površina: 152.29 m2 ZID 30 cm 162.000. 5) 40 .00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 182.31 m2 ■ obujam: 807.

41 .

00 m3 ZID 40 cm 200.000.00 m3 *cijena za paket (više na str.DIANA ■ katna kontinentalna kuća ■ velika šesterosobna kuća za veću obitelj ■ mogućnost jednostavne podjele u više odvojenih manjih stanova ■ nagib krova 30 ◦ ■ neto površina: 158.90 m2 ■ obujam: 613.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 206.66 m2 ■ obujam: 589.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 214.74 m2 ZID 30 cm 190. 5) 42 .000.

43 .

NATAŠA ■ katna kontinentalna kuća ■ velika peterosobna kuća s garažom ■ fleksibilnost u promjeni unutrašnjeg rasporeda prostorija ■ nagib krova 30 ◦ ■ neto površina: 163.00 m3 *cijena za paket (više na str.81 m2 ■ obujam: 665.22 m2 ZID 30 cm 195.000.00 m3 ZID 40 cm 224.69 m2 ■ obujam: 650.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 209. 5) 44 .00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 216.000.

45 .

53 m2 ■ obujam: 213.00 m3 *cijena za paket (više na str.ADRIANA ■ primorska vikendica ■ mala prizemna kuća ■ zajednički prostor dnevnog boravka.37 m2 ■ obujam: 208.000.92 m2 ZID 30 cm 86.00 m3 ZID 40 cm 90.000. 5) 46 . blagavaonice i kuhinje ■ 2 spavaće sobe ■ nagib krova 22◦/ 24 ◦ ■ neto površina: 47.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 60.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 63.

47 .

00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 112.00 m3 *cijena za paket (više na str.58 m2 ■ obujam: 392. blagavaone i kuhinje ■ nagib krova 18 ◦ ■ neto površina: 92.00 m3 ZID 40 cm 137. 5) 48 .92 m2 ZID 30 cm 130.000.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 117.000.NADIJA ■ prizemna primorska kuća ■ prostrana četverosobna prizemnica ■ jedinstven prostor dnevnog boravka.22 m2 ■ obujam: 407.

49 .

5) 50 .000.95 m2 ■ obujam: 345.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 122.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 116.DANIJELA ■ katna primorska kuća ■ fleksibilnost u promjeni unutrašnjeg rasporeda prostorija ■ mogućnost jednostavne prilagodbe za izgradnju dvojnog (poluugrađenog) objekta ■ nagib krova 22◦ ■ neto površina: 93.64 m2 ZID 30 cm 122.000.83 m2 ■ obujam: 334.00 m3 *cijena za paket (više na str.00 m3 ZID 40 cm 134.

51 .

NENA
■ katna primorska kuća ■ u nizu, dvojna ili samostojeća ■ dva potpuno odvojena dvosobna

stana ili apartmana od 40,66 m2 neto u prizemlju, te 40, 66 m2 na katu ■ nagib krova 18 ◦
■ neto površina: 90,02 m2

ZID 30 cm 127.000,00 Kn s PDV-om*
■ bruto površina: 117,65 m2 ■ obujam:

344,00 m3

ZID 40 cm 140.000,00 Kn s PDV-om*
■ bruto površina: 124,37 m2 ■ obujam:

354,00 m3

*cijena za paket (više na str. 5)

52

53

LIDIJA
■ prizemna primorska kuća ■ prostrana peterosobna prizemnica ■ fleksibilnost u promjeni

unutrašnjeg rasporeda prostorija
■ četverostrešni krov ■ nagib krova 18 ◦ ■ neto površina: 123,27 m2

ZID 30 cm 160.000,00 Kn s PDV-om*
■ bruto površina: 152,31 m2 ■ obujam:

511,00 m3

ZID 40 cm 168.000,00 Kn s PDV-om*
■ bruto površina: 156,18 m2 ■ obujam:

532,00 m3

*cijena za paket (više na str. 5)

54

55

84 m2 ■ obujam: 623. 5) 56 .00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 160.00 m3 *cijena za paket (više na str.89 m2 ZID 30 cm 149.000.00 m3 ZID 40 cm 157.000.27 m2 ■ obujam: 640.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 166.IRENA ■ prizemna primorska kuća ■ prostrana peterosobna prizemnica ■ fleksibilnost u promjeni unutrašnjeg rasporeda prostorija ■ razvedeni četverostrešni krov ■ nagib krova 22◦ ■ neto površina: 131.

57 .

00 m3 ZID 40 cm 170.00 m3 *cijena za paket (više na str. 5) 58 .000.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 164.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 164.69 m2 ■ obujam: 465.SANJA ■ prizemna primorska kuća ■ fleksibilnost u promjeni unutrašnjeg rasporeda prostorija ■ mogućnost jednostavne podjele u više odvojenih manjih stanova ■ nagib krova 22◦ ■ neto površina: 136.99 m2 ZID 30 cm 148.69 m2 ■ obujam: 451.000.

59 .

90 m2 ■ obujam: 616.00 m3 ZID 40 cm 200.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 206.82 m2 ZID 30 cm 190.ANA ■ katna primorska kuća ■ fleksibilnost u promjeni unutrašnjeg rasporeda prostorija ■ mogućnost jednostavne podjele u više odvojenih manjih stanova ■ nagib krova 22◦ ■ neto površina: 170.00 Kn s PDV-om* ■ bruto površina: 214. 5) 60 .00 m3 *cijena za paket (više na str.000.000.66 m2 ■ obujam: 601.

61 .

75m2 250 311 249 25 ■ 2.■ dvostrešni krov od “Ytong stropa” nagiba 22 ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ 400 25 150 25 175 25 ■ 8.10m2 ■ ■ ■ 25 125 279 62 25 450 .

■ dvostrešni krov od “Ytong stropa” nagiba 22 ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ dvostrešni krov od “Ytong stropa” nagiba 22 ■ ■ 500 25 140 10 300 25 25 25 140 10 500 300 25 750 25 140 10 270 10 280 25 25 140 140 1.00m2 311 172 278 25 200 10 13.45m2 249 249 270 311 279 249 279 63 .50m2 200 25 25 10.96m2 25 1.96m2 10 400 10 400 200 400 13.50m2 140 1.96m2 12.45m2 9.

Karakteristika su mu mnogobrojne sitne pore ispunjene zrakom koje mu daju izvanrednu toplinsku izolativnost.veliki blokovi male težine. nije goriv. mala specifična težina Ytong-a utječe na sile koje se javljaju prilikom potresa. zdrav. Kuće građene tadašnjim Ytong-om postoje i danas. cementa i vode.smanjen gubitak energije. Kombinacijom imena grada i švedskog naziva za beton (betong) nastala je najstarija robna marka građevinskog materijala na svijetu – Ytong. godine u švedskom gradu Yxhult. moguća ušteda i do 60% vremena u usporedbi s klasičnom gradnjom ■ prirodan. pa su i moguće deformacije konstrukcije manje nego kod drugih materijala ■ brzina i preciznost gradnje . riješen problem ‘hladnih mostova’ ■ velika otpornost na požar i potres porobeton. a koristi se za GRADNJU ZIDANIH KONSTRUKCIJA.upotreba tankoslojnog morta koji se brzo i jednostavno nanaša. ekološki materijal ■ otpornost na vlagu i mraz .optimalni odnos između tlačne čvrstoće.Što je to Ytong? ZDRAVO STANOVANJE Ytong je građevinski materijal vrste POROBETON. vapna. Prva kuća izgrađena Ytong materijalom prije više od 90 godina 64 . KARAKTERISTIKE YTONGA ■ najbolja toplinska izolacija . Proizvodi se isključivo od prirodnih mineralnih sirovina pijeska. kao mineralni građevinski materijal. mogućnosti toplinske izolacije i debljine zida ■ ugodna mikroklima prostora ■ optimalna zvučna izolacija YTONG POVIJEST Prva industrijska linija za proizvodnju POROBETONA započela je 1928.zidovi su paropropusni te se vlaga ne zadržava u unutarnjim prostorima ■ proizvodnja u standardu kvalitete euro DIN ■ velika nosivost . ugradnja betonskih serklaža i nadvoja moguća je bez posebne oplate ■ laka i jednostavna obrada .

Tim naših projektanata dati će Vam korisne savjete o kompletnoj ponudi. odnosno Vaše vlasništvo koje možda još nije uknjiženo u zemljišnim knjigama. morate dokazati njegov legitimitet (građevinska dozvola s nacrtima ili potvrda iz katastra da je isti izgrađen prije veljače 1968. ■ Postojeće građevine: ukoliko se na parceli nalazi postojeći stari objekt. Ako nemate valjane nacrte tog objekta.Vodič za gradnju obiteljske kuće? Kako realizirati projekt Obiteljska kuća? OPĆENITO Ukoliko ste odlučili graditi obiteljsku kuću i svoje ste povjerenje poklonili tvrtki MAGNITUDA PROJEKT d. otvoren Vam je put prema gradnji Vaše obiteljske kuće. 65 . odnosno potvrdu o planskoj namjeni parcele. želimo Vas detaljno informirati o tijeku svih aktivnosti koje. Informacije o cijenama obiteljskih kuća naći ćete u ovom katalogu. a isto možete saznati i putem info telefona 01 638 7970 ili na internet stranici: www. morate obaviti prije konačnog useljenja u vlastiti dom! Nadamo se da će Vam naše pisane upute biti od koristi. morate provjeriti u odsjeku za graditeljstvo i urbanizam općine na kojoj se Vaša parcela nalazi.o.o. 1) PRIPREMA ■ Dokaz o pravu gradnje: u zemljišnim knjigama morate izvaditi zemljišno-knjižni izvadak. Avenija Dubrovnik 10. Kupoprodajnim ili darovnim ugovorom ili nekim drugim dokumentom o nasljeđivanju dokazujete pravni slijed. nego tek u fazi neposredno prije početka građenja. godine). kontaktirajte nas putem info telefona 01 638 7970.. oboje ne starije od 6 mjeseci. kojim dokazujete svoje vlasništvo.o. Tamo ćete zatražiti urbanističke uvjete gradnje. Ovo je potrebno između ostalog i radi smanjenja troškova komunalne naknade za novi objekt. ■ Urbanistički uvjeti: je li zemljište građevinsko i može li se na njemu graditi obiteljska kuća. morate naručiti arhitektonsko snimanje i iscrtavanje projekta.. Upis Vašeg vlasništva u gruntovnici nije nužan prilikom predaje zahtjeva za izdavanje RJEŠENJA O UVJETIMA GRAĐENJA.magnituda. kao i posjedovni list za Vašu parcelu.hr ili direktno u našem uredu: Magnituda projekt d. a daljnja realizacija ovisit će uglavnom o Vašim željama i financijskim mogućnostima. ■ Posebna geodetska podloga: temeljem Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN 76/07) situacija u idejnom projektu treba se postaviti na od Katastra ovjerenoj posebnoj geodetskoj podlozi s visinskim kotama terena. ne stariji od 6 mjeseci. no ukoliko trebate dodatne informacije.o. Ukoliko ste sve navedeno riješili. Zagreb. na osnovi izvoda iz katastarskog plana ili položajnog nacrta kojeg podižete na katastru. koju ćete morati pribaviti kod ovlaštenog geodeta. kao budući investitor.

o. 66 . Ovako dobivena gotova projektna dokumentacija uvelike će Vam skratiti i olakšati postupak ishođenja RJEŠENJA O UVJETIMA GRAĐENJA i pristupanje samoj gradnji. Veće promjene projekta mogu se izvršiti uz minimalnu doplatu.o. dobit ćete i dio izvedbene dokumentacije za gradilište. u primjerenom roku isporučiti kompletnu dokumentaciju glavnog projekta. Doplata će ovisiti o konkretnom zahtjevu (dogradnja podruma.). Sami ćete ishoditi RJEŠENJE O UVJETIMA GRAĐENJA i eventualnu provedbu parcelacionog elaborata u katastru. Rokove izrade projektne dokumentacije za ishođenje RJEŠENJA O UVJETIMA GRAĐENJA dogovorit ćete u tvrtki Magnituda Projekt d.o. promjene namjena prostorija. možete nam donijeti vlastiti projekt ili ga naručiti u našem projektnom uredu.). Manje promjene projekta su besplatne (npr.o. Nakon što ste uz našu pomoć definirali projekt Vaše obiteljske kuće. Ostatak kupoprodajne cijene uplatit ćete nakon dobivanja RJEŠENJA O UVJETIMA GRAĐENJA ili nakon realizacije Vašeg kredita. Ukoliko Vam niti jedan od ponuđenih projekata obiteljskih kuća ne odgovara. garaže i sl. Temeljem Vašeg “individualnog projekta” BESPLATNO ćemo Vam izraditi specifikaciju potrebnog Ytong materijala i dati ponudu za isti.o.2) PROJEKTIRANJE Svaki od ukupno 32 projekta obiteljskih kuća iz ovog kataloga možete u određenoj mjeri mijenjati prema vlastitim željama. 3) KUPNJA KUĆE Nakon definiranja projekta potpisat ćete kupoprodajni ugovor s MAGNITUDA PROJEKT d. dobit ćete dokumentaciju za ishođenje RJEŠENJA O UVJETIMA GRAĐENJA i to u kratkom roku nakon što nam dostavite dokumente iz točke 1 ovog vodiča. Na posljetku. veličina i položaj prozora i vrata i sl. Razlika između našeg gotovog projekta obiteljske kuće i Vašeg individualnog projekta je u tome što kod individualnog projekta morate platiti cijenu projekata. a nakon toga će Vam Magnituda projekt d. položaj pregradnih zidova. i uplatiti jedinstvenu akontaciju u iznosu 15 % od ukupne cijene paketa.o.

Uvjet je da šleper može pristupiti gradilištu i okrenuti se. ovisno o Vašoj kreditnoj sposobnosti. Kod kupnje “paketa” OBITELJSKE KUĆE. isti ćemo isporučiti na Vaše gradilište u roku od 15 .o.o. ali su svojim kupcima omogućili atraktivno kreditiranje izgradnje stanova i kuća uz povoljnu kamatu. ekološkim folijama. 67 . putem državne Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) o čemu se možete informirati na internet stranici www. kao i iskrcaj mehaničkom rukom su BESPLATNI (za lokacije na otocima potrebna je nadoplata za trajektni promet i eventualno trošak izgubljenog ‘’kamion dana’’). „zeleni“. Ove kredite možete koristiti bez obzira hoćete li kupiti jednu od OBITELJSKIH KUĆA ili ćete graditi obiteljsku kuću prema vlastitom projektu. i Ytong porobeton d. koji možete realizirati u bilo kojoj poslovnoj banci prema njezinim uvjetima.o. Ovi dokumenti su Vam potrebni da bi prijavili početak gradnje. kupac plaća prekrcaj i transport manjim kamionima. Nakon toga sklopit ćete ugovor s ovlaštenim nadzornim inženjerom koji će u Vaše ime pratiti tijek gradnje i po njenom završetku potpisati završno izvješće temeljem kojeg se ishodi uporabna dozvola za građevinu. Za kuće građenje Ytongom svakako predlažemo da u banci zatražite kredite koji podržavaju gradnju energetski učinkovitih objekata (tzv.o.20 dana od dana uplate. Nakon uplate trebate nas nazvati i dogovoriti točne termine i dinamiku isporuke materijala.4) KREDITIRANJE Kad ste ishodili pravomoćno RJEŠENJE O UVJETIMA GRAĐENJA i dobili glavni projekt s troškovnikom. ovisno o veličini kuće.apn. stekli ste jedan od osnovnih uvjeta za podizanje dugoročnog stambenog ili građevinskog kredita. MAGNITUDA PROJEKT d. prijevoz na gradilište. „energo“. i sl. u potpunosti uplatili materijal za Vašu OBITELJSKU KUĆU. U protivnom. Komplet Ytong materijala za gradnju konstrukcije kuće dolazi na gradilište na paletama. Prije samog početka gradnje dužni ste sklopiti ugovor s ovlaštenim izvođačem i kod geodeta naručiti elaborat o iskolčenju građevine. koji se proizvode prema konkretnoj narudžbi. kako bi se na vrijeme u tvornici proizveli elementi Ytong stropa i ostali Ytong elementi. krediti). u žutim. u 2 do 4 šlepera. ne kreditiraju izravno kupce Ytong materijala ili kupce OBITELJSKIH KUĆA.hr 5) NARUDŽBA I DOPREMA MATERIJALA NA GRADILIŠTE Nakon što ste prema kupoprodajnom ugovoru.

Na međukatnu konstrukciju izvode se standardni slojevi “plivajućeg poda” zbog zvučne izolacije. Zidovi se zidaju Ytong tankoslojnim mortom. i u obliku DVD instruktivnog materijala. a na kosoj krovnoj ploči izvode se standardni slojevi za bilo koju vrstu pokrova (toplinska izolacija. Međukatna i nosiva konstrukcija kosog krovišta izvodi se od polumontažne konstrukcije Ytong strop. dobivate prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora te ih se treba obavezno pridržavati prilikom zidanja Ytong sustavom gradnje. Temelji se izvode klasično od betona. “U” elementi kao oplata horizontalnih serklaža. greda i nadvoja. Ytong TANKOSLOJNIM MORTOM I SUSTAVOM YTONG STROP ZA GRADNJU MEĐUKATNIH I KROVNIH KONSTRUKCIJA. Zbog bržeg i preciznijeg piljenja Ytong materijala preporučujemo unajmljivanje električne tračne pile (cijena najamnine je 900.00 kn mjesečno + PDV). Ona podrazumijeva ZIDANJE S Ytong ZIDNIM BLOKOVIMA. konstrukciju u cjelini. ZIDANA gradnja. Preporučujemo da isti izvođač radova izvodi i temelje i daljnju izgradnju kuće. letve. nego je KVALITETNA. a kompletna daljnja izgradnja NIJE MONTAŽNA. čime se postiže bolja povezanost i čvrstoća zida te znatno veća brzina zidanja nego kod klasične gradnje. 68 . Brzinu i jednostavnost gradnje osiguravaju veliki Ytong blokovi s rukohvatima. paropropusna vodoodbojna folija. a ne klasičnim produžnim mortom. Strehe se izvode također od konstrukcije Ytong strop. koja se sastoji od armiranobetonskih gredica i stropnih blokova od Ytong materijala izuzetne čvrstoće i nosivosti. zatim šuplji kutni elementi za izvedbu vertikalnih protupotresnih serklaža bez oplate. kontraletve. MASIVNA. crijep).6) ZIDANJE YTONG SUSTAVOM GRADNJE Upute za zidanje Ytong sustavom “korak po korak” u pisanom. perom i utorom. “L” elementi kao vanjska oplata horizontalnih i kosih serklaža i vijenaca. tj. Ytong SUSTAV GRADNJE omogućava Vam brzu i jednostavnu gradnju konstrukcije Vaše OBITELJSKE KUĆE s Ytong elementima od temelja do krova.

kao dodatnu uslugu. zbog osiguranja njegovog slobodnog termina. Time ste dodatno uštedjeli. već ih možete samo gletati. koji će. do željene faze radova. nudimo niz besplatnih usluga koje će Vam u mnogome olakšati izgradnju vlastite kuće. podučiti Vašeg izvođača kako pravilno koristiti Ytong alat i graditi Ytong materijalom. s fiksnom cijenom osnovnog materijala za izvedbu konstrukcije kuće. ukoliko Vi to zatražite. kao i rješavanje eventualnih problema. a skratili ste i vrijeme sušenja i ubrzali useljenje u svoj novi dom. Uz to. jer je gletanje jeftinije i brže nego žbukanje. tada unutrašnje zidove ne morate žbukati. vapnenom . 8) ODABIR IZVOĐAČA RADOVA Jedan od većih problema s kojim se investitori susreću je nesigurnost kod odabira izvođača radova zbog često upitne kvalitete radova. Unaprijed zatražite dolazak instruktora na gradilište minimalno 20 dana prije početka gradnje. dajemo Vam besplatno usluge ili poduku INSTRUKTORA Ytong GRADNJE. Ukoliko su unutrašnje površine zidova glatko izvedene. Ukoliko se odlučite za nekog Vašeg izvođača. Zbog toga smo kreirali projekt OBITELJSKE KUĆE. (što je prednost Ytong materijala pred ostalim materijalima). Nudimo Vam provjerena i dorađena projektna rješenja te cjelovit sustav gradnje. 69 . Naša je preporuka da svakako izaberete izvođača koji je već radio s Ytong sustavom i koji poznaje tehnologiju i alate za gradnju Ytong materijalom. nudimo Vam i sklapanje ugovora za izvođenje radova s ovlaštenim izvođačima.7) ZAVRŠNE OBRADE ZIDOVA Vanjsku obradu zidova možete izvesti jednoslojnom. I na kraju.cementnom žbukom ili tankoslojnim cementnim gletom na koju treba nanijeti završnu boju ili završni sloj (silikatni ili akrilni). kojim želimo našim klijentima pomoći i maksimalno olakšati put od ideje do realizacije izgradnje vlastitog doma. bilo u vezi s rješenjem građevinskih detalja. bilo u vezi s isporučenim Ytong materijalom. mogućeg produljenja ugovorenih rokova i povećanja cijene radova u odnosu na prvobitno ugovorenu cijenu. Ovi materijali za završne obrade nisu u cijeni paketa OBITELJSKE KUĆE. Unutarnju obradu zidova možete izvesti unutrašnjim gletom ili jednoslojnom gips-vapnenom žbukom za Ytong. Praksa je tvrtke MAGNITUDA PROJEKT da prati izgradnju Vaše OBITELJSKE KUĆE dolascima na gradilište po Vašem pozivu.

a koji Vam može poslužiti i za ishođenje kredita. a to je izvrsna toplinska izolacija! U Ytong kući ljeti Vam gotovo i nije potreban klima uređaj.žbukama. odnosno hlađenja ljeti i to (ovisno o lokaciji kuće) od 30 . ukoliko želite ugraditi kvalitetnije i skuplje materijale od standardnih. predviđenih troškovnikom. 70 . Naravno.15 % odnosno 16. Usporedivši cijenu izgradnje konstrukcije kuće sa završnim obradama . stanovanja u njoj.5 % jeftinija od prosječnog m2 stambenog prostora u Zagrebu. potpuna isplativost Vašeg odabira da gradite energetski učinkovitiju OBITELJSKU KUĆU pokazat će Vam se tijekom njenog korištenja. te zbog kvalitetnije i skuplje stolarije koju je potrebno ugraditi zbog zadovoljavanja kriterija niskoenergetske gradnje. a na osnovu troškovnika koji je sastavni dio glavnog projekta. Cijene NISKOENERGETSKE KUĆE. prosječno su 20 % više zbog povećane debljine vanjskih zidova (TERMOBLOK od 40 cm) i dodatnih toplinskih izolacija. troškovi unutarnjeg uređenja mogu se znatno povisiti. pokazalo se da je ista u Ytong SUSTAVU u odnosu na klasičnu gradnju jeftinija za cca 10 . a prema podacima Državnog zavoda za statistiku.50 %. primijetit ćete i znatnu uštedu u troškovima grijanja zimi. zbog osnovne karakteristike Ytong materijala. na primjer. tj. Cijene variraju ovisno o tipu OBITELJSKE KUĆE i stupnju energetske učinkovitosti. Pored ugodne i zdrave mikroklime koju ona osigurava svojim stanarima (paropropusnost = disanje zidova). Vi sami odlučujete o vrstama materijala koji će se ugraditi. Na kraju.9) CIJENE GRAĐENJA Točnu cijenu izgradnje moći ćete ustanoviti tek temeljem prikupljenih ponuda potencijalnih izvođača radova.

FAZA . do izgradnje međukatne konstrukcije i konstrukcije Ytong krova. vanjsku stolariju. fasadu. što znači: 1. obiteljska kuća je nakon ove faze potpuno useljiva. žbukanje i glazure na podovima. zidanja nosivih zidova. razvod instalacija. FAZA – UGRAĐENI YTONG MATERIJAL Prva faza izgradnje grube konstrukcije ili “kostura” (goli zidovi i stropovi) Vaše OBITELJSKE KUĆE podrazumijeva radove od iskopa i betoniranja temelja. rasvjetna tijela i sanitarna keramika montirana. centralno grijanje.parket i pločice. FAZA – VISOKI ROHBAU “Zatvorena kuća” predstavlja završenu 2. 3.Uobičajene faze gradnje prema stupnju završenosti 1. faza izgradnje uz dodatak krova sa svim slojevima pokrova. 3. podne i zidne obloge . 2. fazu. Dakle. ali bez pokrova. sve oličeno. 2. 71 .KLJUČ U RUKE Potpuno završena izgradnja ili “ključ u ruke” podrazumijeva sve gotovo izvana i iznutra: keramičarski radovi. 1.

Usklađivanje projekta s projektantom i dobivanje idejnog projekta 4.hr www. kupac se može obratiti našem arhitektu u: Za dostavu Ytong Kataloga proizvoda s tehničkim podacima. Zagreb info@magnituda.com 72 .hr.o. Avenija Dubrovnik 10.o.Postupak realizacije obiteljskih kuća ukratko: Postupak od ideje do izgradnje obiteljske kuće ili kuće prema Vašem projektu je sljedeći: 1.o. Informativni razgovor sa stručnom osobom u Magnituda projekt d. nazovite Magnituda projekt d.16:00 sati besplatni info telefon: 0800 7000 ili preuzmite brošure sa stranica: www. Sklapanje kupoprodajnog ugovora i uplata avansa po ugovoru* 3. Ishođenje RJE ŠE NJA O UVJE TIM A GRAĐENJA 5. Gradnja OBITELJSKE KUĆE *) u slučaju kupnje OBITELJSKE KUĆE putem kredita. tel 01 6387 970 od ponedjeljka do petka od 08:00 . Eventualno realizacija kredita i uplata ostatka kupoprodajne cijene 6. 2. Uputa za zidanje.magnituda. te brošure s uputama kako renovirati postojeći objekt u tiskanom ili digitalnom izdanju. Za sve detaljnije informacije o obiteljskim kućama. Ostatak kupoprodajne cijene isplaćuje banka prodavatelju nakon realizacije kredita.ytong. Odabir izvođača i sklapanje ugovora o gradnji i ugovora o nadzoru 7.. kupac prvo uplaćuje tvrtki Magnituda projekt d.o. Isporuka Ytong materijala 8. nakon sklopljenog kupoprodajnog ugovora.hr www.o.gradnjakuce. Savjetnika za privatne graditelje. avans 15% od iznosa paketa zbog fiksiranja kupoprodajne cijene.o.

smanjenog 73 .priča iz života Prvi Ytong niskoenergetski tipski projekt nastao je 2006. ali i životnih iskustava koja se tiču promišljanja i djelovanja u pravcu smanjenja potrošnje energije. a samo je nekolicina entuzijasta i inovativnih tvrtki prenosila svjetska iskustva u našu zemlju i raspravljala o budućim trendovima vezanim uz neophodnu uštedu skupocjene energije. U to je vrijeme u Hrvatskoj tema energetski učinkovite gradnje bila u povojima. Danas je situacija posve drugačija i svjedoci smo mnogih priča.“Toplina obiteljskog doma” . godine na inicijativu tvrtke Ytong i profesora Ljubomira Miščevića s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

novi dom na sjevernim obroncima metropole. trajnosti i energetske efikasnosti domova u kojima živimo. Samo 5 mjeseci nakon odluke o gradnji. Zeleno postaje imperativ u svim dijelovima života. Ozbiljni i odgovorni građani. a unutrašnjost doma ispunjava ugodna mikroklima. Ukućani su najviše zadovoljni činjenicom da im je račun za potrošnju energije tako mali da na njega skoro i zaborave. kvalitete. Jednog su proljeća odlučili izgraditi svoj vlastiti dom i preseliti iz centra u okolna područja grada! Tražili su najbolje rješenje i naišli na Ytong tipsku niskoenergetsku kuću. a ponajviše u pitanjima udobnosti. Svidjela im se suvremena arhitektura. Svjedoci takvog života su i protagonisti naše male životne priče koja slijedi: Oni su jedna velika i sretna obitelj. zelena oaza. a time i njihove kune. ali najviše ideja da se radi o kući koja štedi energiju.emitiranja CO2 u atmosferu i potrebe za korištenjem obnovljivih izvora energije. uselili su u svoju obiteljsku kuću. Okoliš njihova doma je cvjetna. ujedno dovoljno mladi i hrabri da im životne potrebe ne predstavljaju teret već izazov. prostranost kuće koja se nazirala iz idejnog rješenja. Ovo je priča o obitelji koja je donijela dobru odluku u pravom trenutku i sada zadovoljno živi u Ytong niskoenergetskoj kući! 74 .

850 kg manje emisija CO2? emisiju CO2 vožnje automobila tijekom jedne godine 15.5 tona CO2 Više informacija o zaštiti klime i održivom građenju na krovu možete naći na www. preporučujemo: PRIRODA BI ODABRALA.000 km malim automobilom emisiju CO2 dvije godina grijanja na brikete za stambenu površinu od 150 m2 nešto manje od jedne trećine naše osobne emisije CO2 u Hrvatskoj svaki stanovnik godišnje u prosjeku proizvodi 6.bramac.hr 75 .Svoju Ytong kuću dovršite uz naše partnere... Jeste li znali da ukoliko pokrijete krov od 160 m2 betonskim umjesto glinenim crijepom našu ćete atmosferu opteretiti za 1.

hr 76 .7.velux.pdf 1 12.2011 13:27:41 Život u ravnoteži Energetskom ravnotežom do ušteda Set sa sigurnosnim staklom --73 G • Krovni prozor sa staklom --73G istodobno omogućava dobru izolaciju ljeti i toplinske dobitke zimi.VELUX oglas 73G 2011 Ztong katalog 297x210+3mm. Laminirano je za sigurnost kod loma i kaljeno radi čvrstoće kod udaraca • Vanjska tenda MHL efikasna zaštita od topline ljeti koja zaustavlja do 80% sunčeve topline te donosi uštede na hlađenju • Izolacijski set BDX osigurava kvalitetnu ugradnju i poboljšava toplinsku izolaciju što donosi uštede na grijanju i produljeno jamstvo na 10 godina • Opšav osigurava dugogodišnju vodonepropusnu ugradnju te pruža uštede na održavanju Smanjena toplina do 80% www. te donosi uštede na grijanju i hlađenju.

društvena mreža za obnovljive izvore energije. energetsku efikasnost i održivi razvoj TVRTKE PROIZVODI ČLANCI DRUŠTVENA MREŽA DOGAĐANJA 77 .Poslovno .

niskoenergetskih ili pasivnih obiteljskih kuća. posjetite naš portal info@gradnjakuce.com specijalizirani portal za privatne investitore koji obrađuje teme planiranja i gradnje energetski učinkovitih.com info: 0800 7000 78 .gradnjakuce.Gradite kuću? trebate savjet? www.

79 .

gradnjakuce. 01 6387 972 info@magnituda. 01 6387 970 fax.hr www.com treće izdanje.Av.hr www.magnituda. Dubrovnik 10 10 020 Zagreb Tel. . 2011.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful