Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
De Krant Van Gouda, 21 November 2013

De Krant Van Gouda, 21 November 2013

Ratings:
(0)
|Views: 350|Likes:
Published by goudamediagroep
De Krant Van Gouda, 21 November 2013
De Krant Van Gouda, 21 November 2013

More info:

Published by: goudamediagroep on Nov 21, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/29/2013

pdf

text

original

 
WEKELIJKS NIEUWS UIT GOUDA, WADDINXVEEN, BODEGRAVEN-REEUWIJK EN OMSTREKENVERSCHIJNT GRATIS WEKELIJKS OP DONDERDAG/VRIJDAG HUIS AAN HUIS |
67.000
 EXEMPLAREN
Jaargang 9 - nummer 47 - 21 november 2013
052129
Humanitas luidt de noodklokPremièreverslag van kidsreporterPlantenzaden op punt van verspreiding
Wie vindt Het Geheim  van Sinterklaas?
Na de succesvolle intocht van de Sint op zater-dag 16 november staat de binnenstad van Gouda op zaterdag 23 november opnieuw in het teken van de Goedheiligman met de actie Het Geheim van Sinterklaas.
Speciaal voor kinderen zijn op dertien plaatsen in de binnenstad activiteiten georganiseerd met hulp van Zwarte Pieten. Bij iedere met succes afgeronde activiteit kunnen kinderen een letter winnen. Die letters kunnen ze invullen op de achterkant van een kaart die afgelopen week via de Brede School in Gouda onder leerlingen van de laagste klassen van de basisscholen en tijdens de intocht afgelopen zaterdag is verspreid. Wie de letters juist heeft ingevuld, kan zien waar Het Geheim van Sinterklaas te vinden is. Daar kunnen kinderen van alles rond Sint ontdekken. Het Geheim van Sinter-klaas is een samenwerking van de ondernemers in de Goudse binnenstad met de Speelwinkel Raambuurt, de Klaproos Culturele Onder-steuning, de Brede School Gouda en Stadhuis Gouda. Het evenement vindt plaats op zaterdag 23 november van 11.00 tot 17.00 uur. Zie de fotopagina van de intocht op pagina 8.
Koopavonden binnenstadPolitiebericht
Voor de inkopen voor Sinterklaas hanteren veel grote filialen in de binnenstad van Gouda als extra koopavonden woensdag 27 november, dinsdag 3 en woensdag 4 december. Het is de verwachting dat veel andere winkels deze koopavonden ook open zullen gaan.
Aanhouding verdachte inbraak
De politie heeft dinsdag 19 november om 01.15 uur op de Achterwillenseweg een 42-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van inbraak in een kantoor. De  politie kreeg kort daarvoor de melding dat er twee personen in het kantoor aan de Wethou-der Venteweg waren gezien. Bij het zien van de getuige zijn de personen er vandoor gegaan. De  politie werd gebeld waarna er in de omgeving werd gezocht. De verdachte werd even later aangehouden. De politie doet verder onder-zoek.
Maandagnacht is vanuit Gouda een zending hulpgoederen vertrokken naar de slacht-offers in het getroffen rampgebied op de Filipijnen.
Sinds enige dagen worden vanaf verschillende Europese luchthavens grote chartervluchten uitgevoerd met tenten, zeilen, dekens, keuken-sets en jerrycans om de eerste nood te lenigen. Vanuit het logistieke centrum De Baanderij in Gouda wordt op non-profit basis samen-gewerkt met vrijwilligers voor tal van hulp-organisaties.
rofessioneel
nzet 
alentvol
PIT
Makelaarsteam met
Meer info? www.alphamakelaardij.nl of bel 0182-511424
                  
                            
Heeft u een klacht over de bezorging?
 
Meld dit via:
bezorging@dekrantvangouda.nl
o.v.v. uw adres en huisnummer 
Lange Tiendeweg 73, GOUDA, 0182 - 785 931gouda@usedproducts.nl - usedproductsgouda.nl
 
31
1001 duurzaam gebruikte goederen
MET GARANTIE!

Dagelijks wisselende voorraad!

 Inruilmogelijkheid!
P!
 
INKOOP VERKOOP
 TERUGKOOP
USED PRODUCTS
KOO
 Westhaven 36 - Gouda - Telefoon 0182 - 55 12 55Zoutmansweg 12 - Reeuwijk - Telefoon 0182 - 39 42 00
 www.dupreemakelaars.nl
ZIE ONZE ADVERTENTIE OP DE ACHTERPAGINA!
 uns tpun tgouda
www.kunstpuntgouda.nl
ennismaking
dwar suit
 
Vrije inloop:
elke woensdag om 14.00 uur 

  
   
Lekker op weg naar hetbehalen van je rijbewijs
 Aantrekkelijke pakket prijzen
 
Betaling in termijnen mogelijk. Leerlingen bij ons halen hun rijbewijs gemiddeld onder de 30 lessen!zie de voorwaarden oponze website
bel ons oo een gatis poees
T. (065) 112 24 47E. info
@
autorijschool-lekkeropweg.nlI. www.autorijschool-lekkeropweg.nl
Baanderij helpt Filipijnen
In het stadhuis is De Pakjeskamer klaar. Maar waar is Het Geheim van Sinterklaas?
Evenementen
 Zie pagina 23
Willem & Marialaan
 Zie pagina 28
KANAAL
GoudaTV & GoudaFM
  
 
 

 
 
3
GEMEENTE / ACTUEEL
 Gouda’s 50+ partij maakt verkiezingslijst bekendIs Gouda tolerant?
Traditioneel in de derde week van november wordt de feestverlichting in de Goudse binnenstad boven de winkelstraten opgehangen. Op de foto wordt de klus geklaard op de Lange Tiendeweg.
Feestverlichting in de binnenstad
Gouda BruistInternationale actie politie
In de Koffiefabriek aan de Nieuwe Markt is dinsdag 26 november weer een Bruispunt. Gouwenaars kunnen ideeën uitwisselen om hun stad te verbeteren.
Op het programma staan flitspresentaties over de start van het Goudse Burennetwerk, de opknapbeurt van het Gerrit Raesenerf in de Raambuurt, deelname aan de Voorlees Express en een idee voor buurtkerstver siering. De  bijeenkomst start met het spel bingo waarbij  bruisende prijzen te winnen zijn. Andere onder delen op het programma zijn Durf te Vragen en Plakzuil. Iedereen is vanaf 19.30 uur welkom en het programma start om 20.00 uur. De toegang is gratis en consumpties zijn voor eigen rekening. Meer informatie op www.goudabruist.nl.
Tijdens een grote internationale actie hield de politie in Nederland, België en Frankrijk op dinsdag 19 november in totaal veertig perso-nen aan op verdenking van drugshandel. In Nederland vielen politiemedewerkers 25 pan-den binnen in Gouda, Rotterdam, Eindhoven en zeven plaatsen in Zuid-Limburg. Er werden 24 verdachten aangehouden.
Twee van de 24 verdachten maken deel uit van de Goudse Top 60. De Goudse Top 60 richt zich op de vaak jonge criminelen, die verant-woordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. Bij de huiszoekin-gen werd ondermeer tachtig kilo amfetamine (crystal-meth) gevonden. Verder nam de politie drie vuurwapens, diverse imitatievuurwapens, een bedrag van ruim 100.000 euro contant geld, zestien auto’s, honderden mobiele tele-foons, 1,5 kilo cocaïne en vijf kilo heroïne in  beslag. Ook werd een hennepkwekerij aange-troffen. Met deze internationale actie zijn twee criminele samenwerkingsverbanden op het gebied van drugshandel een halt toegeroepen. Het onder zoeksteam houdt de aangehouden hoofdverdachten verantwoordelijk voor de langdurige handel in drugs en de grote overlast die daarmee gepaard gaat, niet alleen in Gouda, Rotterdam en Zuid-Limburg, maar ook in Frankrijk en België. De verdachten verkochten telkens forse hoeveelheden verdovende midde-len aan Franse en Belgische kopers. Naast de aanhoudingen en de inbeslagname van drugs, wapens en auto’s zal gelijktijdig een financieel onderzoek worden ingesteld. Dat kan uiteinde-lijk leiden tot ontneming van geld en goederen van de verdachten.
De stelling van vorige week luidde:
Ik zit al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar en stap daarom niet over.
Stelling van de Week
Nummer 47, 21 november 2013Oplage: 67.000 exemplarenHet bestuur van Gouda’s 50+ partij maakt bekend dat de Algemene Leden Vergadering de lijst voor de gemeenteraadsverkiezing in maart 2014 heeft samengesteld, waarbij Ed de Lange de lijst aanvoert.
De Lange wordt daarin gesteund door: Astrid van Eersel-Bezemer, Cees Wouters, Jan Verkerk, Suzanne Meijster-Morra, Co van Oosten, Jan van Veenendaal, Erik van Eersel, Elly de Lange-van Oosterhout, Han Bik en Jan van Dijk. Ook heeft de Algemene Leden-vergadering het verkiezingsprogramma voor de  periode van 2014 - 2018 aangenomen. Gouda’s 50+ partij is sinds 1998 als onafhankelijke lokale partij in de Goudse gemeenteraad. Zie www.gouda50pluspartij.nl.
Burgemeester Milo Schoenmaker spreekt dinsdagavond 26 november de eerste ‘Goudse rede voor de verdraagzaamheid’ uit in het Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30 in Gouda.
De dag 16 november is de Internationale dag van de Tolerantie. Sinds 1996 roept de VN alle lidstaten op om op deze dag activitei-ten te organiseren die de tolerantie kunnen  bevorderen. Stichting 21 maart Gouda (zie www.stichting21maart.nl) wil ook in Gouda hiervoor aandacht vragen en zij doen dit in samenwerking met het Verzetsmuseum en Bureau Discriminatiezaken op 26 novem- ber in het Verzetsmuseum. Het thema voor de activiteiten rond 21 maart (internationale anti-racismedag) is dit jaar ‘Gouda Tolerant?!’  Naast de inleiding van de burgemeester zal Maurits Tompot (onder andere bekend om zijn  passie voor Erasmus) spreken over het verleden van Gouda als tolerante stad en Klara Smeets (stadsdichter van Gouda) zal enkele gedichten van haar hand ten gehore brengen. De avond  begint om 20.00 uur. Aanmelden voor deze  bijeenkomst bij Stichting 21 maart via voor-zitter@stichting21maart.nl.
 
       
         
 ANDER BESTUUR EN ANDER BELEID GOED VOOR GOUDA .
WWW.GEMEENTEBELANGENGOUDA.NL
66,7 % Eens33,3 % Oneens
Colofon
Uitgever, tevens redactie-adres:
 Gouda Media Groep B.V. Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda T (0182) 322 456 F (0182) 322 466 E info@goudamediagroep.nl
(Eind)redactie, opmaak en fotografie:
Gouda Media Groep B.V.
Advertentieverkoop:
Gouda Media Groep B.V. T (0182) 322 456 E info@goudamediagroep.nl
Redactie/tips naar:
 redactie@dekrantvangouda.nl
Verspreiding wekelijkse oplage:
 De Krant van Gouda (69.000 exemplaren): huis-aan -huis in Gouda, Haastrecht, Moordrecht, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en op verspreidingspunten in Gouderak (1x), Stolwijk (2x), Bodegraven (1x) en Gouda (5x). www.dekrantvangouda.nl
 Bezorgklachten:
 bezorging@dekrantvangouda.nl of (0182) 322 456 (werk dagen).
Volg ons via:
Ik geef dit jaar meer geld uit aan cadeautjes voor Sinterklaas dan vorig jaar.
Toelichting
Het consumentenvertrouwen blijft stijgen en winkeliers verwachten dit jaar een hogere om-zet uit Sinterklaasverkopen.
Breng uw stem uit op dekrantvangouda.nl en discussieer mee via: facebook.com/dekrantvangouda
Elke maand komt er iemand uit Gouda aan het woord over zijn of haar passie als vrijwilliger. Deze keer is dat Johan Damen, vrijwilliger bij het Verzetsmuseum Zuid-Holland.
Het belang van tolerantie
Het lukt nog net tussen zijn andere afspraken door om Johan Damen, vrijwilliger collectie- beheer bij het Verzetsmuseum te spreken. Hij neemt eerst even vriendelijk afscheid van een bezoekster, waar hij duidelijk een goed gesprek mee heeft gehad.“Hoe ben je er toe gekomen, dit vrijwilligers-werk te gaan doen?”, vraag ik hem ietsjes later Johan denkt na. “Van kleins af aan ben ik ge-interesseerd in de Tweede Wereldoorlog, en dan met name het sociale aspect: wat heeft het met mensen gedaan. Bij ons thuis lagen ook veel boeken over deze periode. Op mijn achtste sprak ik, voor een werkstuk dat ik maakte, een oudere man. Hij vertelde hoe hij uit het kamp was ontsnapt. Dat maakt natuur-lijk enorme indruk!” Johan voert de collectie in de database en is op eigen initiatief ook ver-talingen in het Duits en Engels voor de vitrines en audiovisuele tour gaan maken. “Dat was er nog niet en vond ik zó jammer. Nu kunnen we ook deze bezoekers voldoende informatie  bieden. Leuk detail is, dat ze daardoor nu het volledige entreegeld gaan betalen.” Er is duidelijk voldoende ruimte voor het inbren-gen en uitvoeren van nieuwe ideeën, consta-teer ik. “Zeker. We hebben gebrainstormd met andere Goudse organisaties en daar zijn leuke initia tieven uit ontstaan. Met So What willen we een vredesconcert gaan organiseren en ik heb een dichtproject opgezet, waarbij mensen ‘s avonds hun gedichten over tolerantie, onderdrukking en discriminatie zullen voor-lezen.” Johans vak is maatschappelijk werker. Misschien verklaart dat de rode draad van ons gesprek: het belang van tolerantie.
Vrijwilligers InformatiePunt Gemeente GoudaCaroline Wammesvip@gouda.nl Ook zin in vrijwilligerswerk? Kijk op de vacaturebank: www.gouda.nl/vip

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->