TEKS PENGACARAAN MAJLIS PERASMIAN PENUTUPAN PERTANDINGAN KAWAD KAKI KRS / TKRS DAERAH GOMBAK 2012 PENGACARA MAJLIS

: SHARIFAH KASTINAH H.M.KASSIM

MASA

PERISTIWA

BUTIRAN PENYAMPAIAN

CATATAN/ TINDAKAN

Ketibaan Perasmi

Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia Leftenan Kolonel Azmi bin ** Ketua Staf Markas 11 Briged , Kem Sungai Buluh dengan diiringi oleh En Ahmad Shukri bin Mansor Penolong Pegawai Pelajaran , Pejabat Pelajaran Daerah Gombak Merangkap Penolong Pegawai KRS Daerah Gombak serta def def terhormat.

Asher menjemput Perasmi dan pengiring berdiri dihadapan pentas untuk acara nyanyian lagu dan terima tabik hormat pelapor.  Semua hadirin berdiri sewaktu ketibaan

Nyanyian lagu

Nyanyian Lagu KRS

Semua berdiri tegak dan menyanyi bersama-sama

Tabik Hormat Lapor * Tetamu kehormat serta tetamu hadirin dipersilakan duduk

* Perasmi menerima tabik hormat Prep komandan(PK) lapor kekuatan dan siap untuk majlis

Yang Berbahagia Leftenan Kolonel Azmi bin ** Ketua Staf Markas 11 Briged . ** PK beri arahan “up” untuk bacaan doa  Semua tetamu menadah tangan untuk bacan doa.Bacaan Doa. Terima kasih tuan diatas bacaan doa sebentar tadi. Kata aluan pengacara majlis PK beri arahan senang diri. Kem Sungai Buluh Yang Berusaha En Ahmad Shukri bin Mansor Penolong Pegawai Pelajaran . Pejabat Pelajaran Daerah Gombak merangkap Penolong Pegawai KRS Daerah Gombak Yang berusaha Merangkap Pengerusi . Dipersilakan Doa Left Muda KRS Kyairolzamri bin Sariat untuk Lafaz Doa. . selaku Yang Berusaha Selaku tuan rumah lokasi pertandingan.

Yang Berusaha Merangkap Yang Berusaha merangkap Yang Berusaha merangkap Yang Berusaha merangkap .

Sakretariat KRS / TKRS Negeri Selangor Sakretariat KRS / TKRS Daerah Gombak Jawatankuasa Pelaksana Pertandingan Para Hakim pertandingan Kawad Kaki Kadet-kadet peserta pertandingan dan hadirin sekalian. .Yang Berusaha merangkap Komandan-komandan KRS dan TKRS Sekolah-sekolah daerah Gombak. Assalamualaikum wbt Syukur ke atas rahmat Illahi atas limpah dan kurnianya maka dapat kita berkumpul pada hari yang cerah dan ceria ini untuk sama-sama menjayakan dan melaksanakan pertandingan tahunan dalam takwim Kadet Remaja Sekolah iaitu Pertandingan kawad kaki KRS/TKRS Daerah Gombak bagi tahun 2012.

Makluman majlis Buat makluman tuan serta hadirin sekalian pertandingan kawad kaki bagi tahun 2012 ini merupakan julung kalinya diadakan secara serentak bagi peringkat KRS iaitu sekolah menengah serta peringkat TKRS iaitu sekolah rendah. Terima kasih daun keladi diucapkan kepada yang berbahagia tuan serta seluruh warga kem sungai buluh diatas kesudian menjadikan kem sebagai tapak pertandingan kawad kaki KRS Daerah Gombak bagi tahun 2012 ini. Sebanyak ______________ wakil sekolah menengah dan ______________ wakil sekolah rendah yang telah berjaya menyertai pertandingan sebentar tadi.Majlis mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Leftenan Kolonel Azmi bin ** ke majlis ini. Yang Berbahagia Tuan dan Hadirin sekalian sebagai permulaan bicara majlis menjemput . Terima Kasih Tuan.

Majlis diteruskan dengan agenda utama hari ini . Asher jemput perasmi untuk ke rostrum bagi ucapan. Tunggu penyampai ucapan duduk baru ucap terima kasih. Kem Sungai Buluh untuk menyampaikan ucapan perasmian penutupan tersebut. . Pejabat Pelajaran Daerah Gombak merangkap Penolong Pegawai KRS Daerah Gombak Selaku pengerusi pertandingan kawad kaki 2012 untuk menyampaikan ucap tama. Majlis merakamkan ribuan terima kasih diatas ucap tama sebentar tadi. majlis dengan ini menjemput Yang berbahagia Leftenan Kolonel Azmi bin ** Ketua Staf Markas 11 Briged . iaitu ucapan Perasmian Penutupan Pertandingan Kawad Kaki KRS / TKRS Daerah Gombak bagi tahun 2012.Yang berusaha En Ahmad Shukri bin Mansor Penolong Pegawai Pelajaran . majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Segala hormatnya majlis mempersilakan.

* Mohon semua yang terlibat bersedia Mempersilakan VIP ke hadapan pentas Majlis dengan hormatnya sekali lagi mempersilakan Yang Berbahagia Leftenan Kolonel Azmi bin ** Asher mempersilakan VIP untuk ke hadapan pentas dan berada disamping VIP sepanjang masa. Teka teki bermain diminda.Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada Yang berbahagia tuan diatas ucapan perasmian penutupan sebentar tadi. Siapa empunya gelaran. majlis terlebih dahulu sukacita menyampaikan penghargaan kepada semua yang terlibat bagi menjayakan pertandingan sepanjang hari ini. JK Hadiah tabik hormat bagi mula upacara Dengan diiringi oleh Yang berusaha Encik Ahmad Shukri bin Mansur . Sebelum mengumumkan kejuaraan. Tunggu perasmi duduk baru ucapan terima kasih. Majlis telah dirasmikan. Juara bagi mewakili daerah Gombak ke pertandingan peringkat negeri bagi tahun 2012. Debaran semakin dirasai.

Ketua hakim ( KH) pertandingan.Untuk berada dihadapan pentas bagi upacara penyampaian sijil dan hadiah pertandingan. Wakil JK pelaksana dan sesiapa yang terima sijil bersedia di tepi pentas. Dipersilakan …………………… Penyampaian hadiah Kejuaraan akan diumumkan. Majlis dengan hormatnya mempersilakan Upacara penyampaian sijil penghargaan Upacara dimulakan dengan penyampaian sijil penghargaan: Dipersilakan KH . Majlis dimulakan dengan penyampaian hadiah bagi pertandingan kawad kaki TKRS Daerah Gombak . Dipersilakan Mejor KRS Eadil bin Jawatan kuasa pelaksana pertandingan. JK Hadiah bersedia.

Dan kini diumumkan Juara bagi pertandingan Kawad Kaki Tunas Kadet Remaja Sekolah peringkat Daerah Gombak 2012 Disandang oleh ………………….. dipersilakan …………. Penyandang naib juara. .Disampaikan penerima saguhati …………….. Beralih kita ke upacara penyampaian hadiah bagi pertandingan kawad kaki KRS Daerah Gombak Terlebih dahulu disampaikan penerima saguhati ……………. Dipersilakan penyandang tempat ketiga . …………….

…………….Debaran semakin dirasai. Semangat pewira anak Malaysia semakin berkobar. . Dan kini tiba saat gembir yang dinantikan . Kenangan sepanjang hayat. Juara bagi pertandingan Kawad Kaki Kadet Remaja Sekolah peringkat Daerah Gombak 2012 Disandang oleh …………………. keletihan kelesuan semakin terbayar dengan gelaran yang akan diperolehi. dipersilakan ………….. Dipersilakan penyandang tempat ketiga . Penyandang naib juara.. pengorbanan.

Maka dengan ini berakhirlah pertandingan awad Kaki KRS / TKRS Daerah Gombak bagi tahun 2012.b.t…… Kepada para VIP dan tetamu jemputan dipersilakan ke khemah jamuan . Untuk itu pihak majlis menjemput Encik Ahmad Shukri bin Mansur selaku pengerusi pertandingan untuk menyampaikan cenderamata tersebut.Sebagai tanda ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Leftenen Kolonel Azmi bin ** JK hadiah bersedia dengan cenderamata kepada perasmi. Jawatan Kuasa Pelaksana Pertandingan sukacitanya menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia Tuan . JK hadiah sambut semula cenderamata dan hantar ke kereta perasmi. Jumpa lagi di Tahun Hadapan Saya akhiri dengan lafaz wabila hi taufik wal hidayah wassalamualaikum w. Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada Yang Berbahagia Leftenen Kolonel Azmi bin ** atas upacara perasmian penutupan sebentar tadi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful