Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
10Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ice Blended

Ice Blended

Ratings: (0)|Views: 3,288 |Likes:
Published by Yaakob_Kob_4143

More info:

Published by: Yaakob_Kob_4143 on Jun 26, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/06/2012

pdf

text

original

 
salamice blended ni buleh try je kat rumah...saya ada la pengalaman skit buat ice blended ni....laku yangamat...jual kat pasatapi ade gak pengalaman jadi barista kat secret recipe( hargarm10=1 ice blended kat s.c. untung seyh)asas die mudah je...buleh try pakai blender y ade kat dapur..( tapinanti kene tukar pengisar nye )wajib... 1. ais (ikut saiz cawac y akan di hidang)2. susu dalam 1/2 cawan kopi( baru sedap)3. gulathen taruk la perisa apa y nak..kalau nak choc( pakai milo pn same je rase), tambah je serbuk choc, then mix sume, blend sampai agak2 ais tu dah tak  bergerak...tuang kat cawan...then atas atas tu taruk krim dia..kalauada sos coklat lagi sodapafter that,( ni resipe lain) kalau taruk jus kiwi, jadi la ice blendedkiwi...senang je nak cipta resipi... try kat umah!cth :IBC (ice blended cappucino)-ais,gula,susu,pakai serbuk 3 in 1 cappucino pn ok then jadi la....hehe :-Dmodal nye xsampai 50sen...jual dalam 3 ringgit...untung dalam2.50cadangan saya, kalau nak bukak francais, packing kena kasik 
 
cantik2, superb and marketing kene kaw2...even ice blended tu orglain buleh buat sendiri kat umah, y penting, 1st impression kene best! baru buleh nampak professional and standard.
mussy, saya nak try wat kat umah nie. Tapi x reti, hehe1. Susu tu, susu ape ek? (Pekat, cair, susu segar???)2. Blender tu kena tukar pengisar? Nape, rosak ker nanti jadinya? Ke ader mata pengisar  jenis yang spesel? Cmner nak dapatkan?3. Milo for choclate ice blended. Any recommendation nak letak ape lagi untuk perisayang lelain. Nescafe leh? Hmm.... no idea lah selain dua nih.4. Based on pengalaman mussy dulu, perisa apa yang paling laku ek?5. Topping yang warna putih cam creem (kalau beli kat Coffea Bean atau memana) tu ape benda ek? Any idea how to get it? jawapan...1.
susu lembu
is the best.xpn susu cair, or kalau xde, bancuh susu tepung buat susu2.
pakai blender y ada kat umah
..just lame2 dier akan tumpul coz blend ais..so, tuka je pengisar nye..3. kalau nak buat ice blended oren cth nye..tambah buah oren pn buleh.or jus oren..
cuba jaya
4.
y laku
, ice blended choc, capucino, mocha, lemon tea, vanilla5.
whipped cream
....buleh didapati di pasaraya carrefour,giant etc..bentuk dier mcmspray nyamuk...
invitation to all
apa kata sume y minat bout ice blended ni kita
gather n wat meeting
..i need manpower la...nak 
setup network ice blended around msia
..suggestion, kita letak ice blended corner kat setiap
petronas
y berpotensi..any feedback..mussy 0122825664yg ni cara sy buat ice blended di kedai sy dulu.Ice Mocca, Cappucino, ChocolateAlat2:Utk buat ice blended: blender mata paling kecil (no 1)Utk buat Cappucino shake:tabung shaker.[media]http://www.engravedonmyheart.com/shop/catalog/images/gc161.jpg[/media]
 
Cara Buat:Kalau Mocca/Cappucino/Chocolate shake tak perlu letak byk bahan2nya sebab ice tubedah byk. Tp kalau ice blend perlu guna 1 sudu cappucino, 1 sudu susu pekat cap teko, 1sudu susu cair cap F&N & bancuh setengah cawan dgn air panas then sejukkan baru boleh tuang ke dlm blender sebelum blend dgn ais tube.Cawan besar boleh jual rm3.00. Cawan kecil boleh jual rm2.00.klu fruit Ice Blended guna pati strawberry (yg ada isi buah strawberry), guna 2sudu patinya utk blend bersama ice tube. tambah gula byk, supaya betul2 manis. ice blendedmemang pakai gula byk.
PAKEJ KOMPLETE SET @ RM2999
- Terima kelengkapan satu set stall. Amat sesuai untuk dijalankan di pasar malam, pasar  pagi, pasar tani, karnival atau seumpamanya yang berkonsepkan
Mobile
.
:: APA ANDA DAPAT ::
1 Set Mobile Stall [Gerai] Pasang Siap | Boleh Lipat | Mudah Muat Kereta |Saiz 6ft X 2ft.5 Keping Signboard Kualiti Tinggi [Termasuk Menu Senarai Harga].2 Set
Blender Micro Cutter
Dengan 4 Jug Ori.1 Unit
Petrol Generator
[Dengan Generator RM3499* ].1 Unit
Payung
| 8ft X 8ft.1 unit
Ice Cold box
Coleman.2 unit
Storage Box
| Beroda.1 Unit
Water Container.
7 Unit
Kanister
Kedap Udara Stiker Penuh Produk - Isian Powder IceBlended.2 Set
Alatan Sukatan
| Powder Dan Air.
STARTER KITS
14kg
Powder All In One
| Pelbagai Perasa.3 Botol
Pekatan Jus Buahan
[Fruity].200pcs
Cup Plastik Penutup Dome
[Pakai Buang] Saiz
Small
| Saiz
Regular
100pcs.2 Paket
Straw Ice Blended.
2 Unit
Serving Tray
.2 Botol
Whipped Cream
| 500ml.
PERCUMA !!!T-Shirt | Apron myiceblenz TM ...sementara stok masih ada.

Activity (10)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
ain_nur liked this
Faridah Rasdin liked this
Abdul Karim liked this
akademinurkasih liked this
Siti Afiqah liked this
azmanaini25 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->