Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Epidemiologjia dhe Infermieria Agroni

Epidemiologjia dhe Infermieria Agroni

Ratings: (0)|Views: 725 |Likes:
Published by Agron Bytyqi

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Agron Bytyqi on Mar 02, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/15/2012

pdf

text

original

 
Epidemiologjia dheEpidemiologjia dheInfermieriaInfermieria
Agron Bytyqi,Agron Bytyqi,
DNPDNP,,Master Master studentstudent
Mësimdhënës i InfermierisëMësimdhënës i Infermierisë
RepublikaRepublikaeeShqipShqipëërisrisëë
Universiteti “KRISTAL”Universiteti “KRISTAL”
FakultetiFakultetiiiInfermierisInfermierisëë
Kampusi  KukësKampusi  Kukës
 
Epidemiologjia
Epi
(mbi) &
Demos
(Populli)- Ka prejardhje nga Populli.Dega e shkences mjekesore qe merret me rastet,shperndarjen dhe kontrollin e semundjeve ne popullatë
(Miriam Medical Dictionary)
Shuma e faktorëve që kontrollojnë praninë osemungesën e sëmundjes apo patogjenit.
 
Definicionet tjera të Epidemiologjisë
-është “Shkenca e cila së pari jep një imazh për përhapjen, shpërndarjen dhe llojet e sëmundjeve tëperiudhave kohore të veçanta të njerëzimit dhe pikave tëndryshme të sipërfaqes tokësore”.
(Hirsch)
-Fusha e shkencës mjekësore e cila ka të bëj memarrëdhëniet e faktorëve të ndryshëm dhe kushtet tëcilat përcaktojnë frekuencat dhe shpërndarjet e njëprocesi të infeksionit, një sëmundje apo një gjendjefiziologjike në bashkësinë njerëzore.
(Maxcy)
-Është studim sistematik shkencorë i shpërndarjes,mostrës dhe përcaktuesve të shëndetit, sëmundjes dhefrekuencave të kushteve në popullatë, me qëllim tëpromovimit të kushteve të mirëqenies dhe sëmundjeveparandaluese.
(
Dizon, 1979)

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Muli Maroshi liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->