ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

αλλά είναι κτηνοτρόφοι και έμποροι οι οποίοι ότι δε μπορούν να έχουν το εμπορεύονται με τα ζώα τους και το αποκτούν. η αρχαιότερη αναπαράσταση πάλης από την Αίγυπτο Beni Hassan 2040 π. αλλά τα έφτιαχναν άλλοι για αυτούς και τα αποκτούσαν με το εμπόριο ή με κάποια επιδρομή. αιώνα. Αργότερα δέχθηκαν επιρροές από την πάλη των αρχαίων ελλήνων όταν συγκρούστηκαν με τους Πέρσες και πιο μετά από τους Τούρκους οι οποίοι έφεραν μαζί τους την πάλη των Μογγόλων και των Κινέζων. μπορεί να μην ήταν ποτέ γνωστοί ως δημιουργοί σπαθιών και άλλων ωραίων και αποτελεσματικών όπλων. τη Σαουδική Αραβία και την Περσία και φτάνουν ως την Κεντρική Ασία μέχρι το Πακιστάν. Οι Τούρκοι γοητεύτηκαν από τον πολιτισμό και τα όπλα των Περσών ειδικά από τα κυρτά σπαθιά Shamshir τα οποία προήλθαν από τα αρχαία αιγυπτιακά Khopesh. Νομάδες είναι και οι φυλές της κεντρικής Ασίας όπως οι Τούρκοι και οι Ουζμπέκοι. έως τον 20ο μ. Είναι φτωχοί. οι οποίοι είναι νομάδες της ερήμου.ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ Όταν αναφερόμαστε στη Μέση Ανατολή.χ. Έτσι. περνούν από το Ισραήλ. Επίσης πουλούσαν τις υπηρεσίες τους ως μισθοφόροι και έτσι έρχονταν σε επαφή με διάφορους πολιτισμούς και τις πολεμικές τους τέχνες. Οι πολεμικές τέχνες αυτών των χωρών επιρεάστηκαν κυρίως από την αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Μεσοποταμία από όπου έχουμε ανάγλυφα με σκηνές πολεμικών τεχνών. Από αυτό βλέπουμε πώς ταίριαξαν αυτοί οι λαοί μεταξύ τους οι οποίοι έχουν την ίδια κοινωνική δομή. ανάγλυφο με πολεμιστές από τη Σουμερία 2850 π.χ. Ότι . την Τουρκία. Khopesh Βεδουίνος με κυρτό σπαθί Shamshir Οι λαοί της βόρειας Αφρικής και της Αραβίας είναι Βεδουίνοι. συνήθως εννοόυμε τις αράβικες χώρες οι οποίες ξεκινούν από τη βόρεια Αφρική.χ.χ. Οι Τούρκοι ένωσαν όλους τους Άραβες μουσουλμάνους υπό την κυριαρχία τους τον 14ο αιώνα μ.

Δε μπορούσαν να έχουν την πυγμαχία. Η λέξη βεδουίνος στα αράβικα σημαίνει <<αυτός που ζεί στην έρημο>> και αρχικά ονομάζονταν έτσι όσοι καβαλούσαν καμήλες. Αργότερα είχαν και άλογα. Ένας πολεμιστής θα πρέπει να εξασκεί το σώμα του αλλά και το νού του για να είναι ένας πολύ καλός πολεμιστής. Βεδουίνοι Σούφοι ή Δερβίσιδες Ασασίνος Από το χορό του σπαθιού. Οι κοινότητες τους αποτελούνται από διάφορες φυλές οι οποίες καθοδηγούνται από έναν σείχη <<γηραιό>>. Όλοι αυτοί οι λαοί έχουν ως πολεμική τέχνη το χορό του σπαθιού και την πάλη. Όλοι αυτοί οι πολεμιστές είχαν το Σουφισμό (εσωτερική διδασκαλία του μουσουλμανισμού) ως εσωτερική πνευματική καλλιέργεια.χ. Όπως οι έλληνες π. περνάμε στο χορό του όπλου με την εισαγωγή των πυροβόλων όπλων χωρίς όμως να χάνει από τη γοητεία του ο χορός του σπαθιού ειδικά όταν εκτελείται από μία όμορφη γυναίκα. έχουν μάθει να αγαπούν πολύ τη μουσική και την ποίηση. Που διέπρεψαν στις επιστήμες και είχαν και τους Ολυμπιακούς αγώνες όπου διαγωνιζώσουν χωρίς μίσος για τον συναθλητή σου. Για αυτό το λόγο εξασκούνται στις πολεμικές τους με χορό και μουσική όπως βλέπουμε στο χορό του σπαθιού. αυτοί τη γνώριζαν. Οι δολοφόνοι Ασασίνοι οι οποίοι μοιάζουν με τους ιαπωνικούς Ninja. Τέλος έχουμε το ισραηλίτικο Krav Maga το οποίο θεωρείται ως η πολεμική τέχνη του 20ου αιώνα επειδή χρησιμοποιεί άοπλες πολεμικές τέχνες σε συνδιασμό με τα νέα σύγχρονα πυροβόλα όπλα. Έμποροι ήταν πιο πολύ οι βεδουίνοι και μισθοφόροι οι φυλές της κεντρικής Ασίας μιάς και ζούσαν σε πιό άγριο περιβάλλον και ήταν πιο φτωχοί. γιατί θα πρέπει να είσαι σε θέση να δεχθείς χτυπήματα στο πρόσωπο και εάν χάσεις να μη βγάλεις το μαχαίρι σου μετά για να εκδικηθείς. Αυτό απαιτεί τεράστια αυτοσυγκράτηση και υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Φημίζονται για τον αυστηρό κώδικα τιμής τους και μιάς και ζούν σε άθλιες καταστάσεις. Αυτό το βλέπουμε μέχρι τη μουσουλμανική Ινδονησία με το Pencak Silat. Λόγω τον ταξιδιών τους ως έμποροι ή μισθοφόροι. Ο πόλεμος βρισκόταν παντού στην καθημερινή τους ζωή. μικρά κυρτά μαχαίρια τα οποία μπορούσαν εύκολα να κρυφτούν στα ρούχα τους όταν το καθεστώς τους απαγόρευε να φέρουν όπλα. Η μία φυλή έκανε επίθεση στην άλλη κάθε τόσο και λίγο.καινούργιο όπλο υπήρχε και όποια νέα πολεμική τέχνη είχαν δημιουργήσει. επιρέασαν τους Άραβες στο να αγαπούν έως σήμερα. .

Έστι δημιουργήθηκαν οι Σούφι ή αλλιώς Δερβίσηδες για να οδηγούν τον άνθρωπο ξανά κοντά στο θεό. Αυτούς οι κυκλικές κινήσεις έχουν διατηρηθεί σήμερα στους χωρούς σπαθιού και όπλων των Αράβων. οι χορευτές κρατούν ένα μικρό ομοίωμα ενός όπλου ενώ χορεύουν. χορεύτρια σπαθιού . Με τον ερχομό των όπλων οι χοροί του σπαθιού αντικαταστάθηκαν με χορούς όπλων όπως η Yoolah στο Ντουμπάι. Το μόνο που μπορεί να βρείς. Γύριζαν συνεχώς για πολλές ώρες κυκλικά προς την ίδια κατάσταση για να έρθουν σε έκσταση και να είναι σε θέση να έρθουν πιο κοντά με το θεό. είναι να κουβαλούν ένα μικρό μαχαίρι πάνω τους για λόγους προστασίας και χορούς του σπαθιού. Με τον ερχομό των μοντέρνων πυροβόλων όπλων. Επειδή πολλές κυβερνήσεις απαγορεύουν την κατοχή όπλων. Με τις κατακτήσεις των Αράβων τον 6ο αιώνα μ. χορός όπλου χορός σούφι-δερβίσηδων Αυτοί οι χοροί των Αράβων. οι παραδοσιακές πολεμικές τέχνες εξαφανίσθηκαν επειδή δεν ήταν χρήσιμες όταν ο άλλος είχε όπλο. Θυμούνται παλιές ηρωικές στιγμές των πατεράδων τους οι οποίοι εφορμούσαν με τα άλογα τους και τα όπλα και σκότωναν τους εχθρούς τους.χ.. υπήρχε ο κίνδυνος για τους Άραβες από εκεί που ήταν πολύ φτωχοί και τώρα που έγιναν με τις κατακτήσεις πολύ πλούσιοι να πέσουν στη λατρεία του υλισμού και να ξεχάσουν τον Αλάχ. Αυτός είναι μία εσωτερική διάσταση του Ισλάμ. έχουν επιρεασθεί πολύ από τον Σουφισμό.SWORD DANCE-WEAPON DANCE ΧΩΡΟΣ ΣΠΑΘΙΟΥ-ΧΟΡΟΣ ΟΠΛΟΥ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Σήμερα στις περισσότερες Αράβικες χώρες και ειδικά στους Βεδουίνους δε θα βρείς πολεμικές τέχνες.

Αντίστοιχα με το ραβδί που είχαν ως σπαθί. Στη ραβδομαχία ασκούνταν και οι αρχαίοι Νούβιοι οι οποίοι ζούσαν νότια της Αιγύπτου στο σημερινό Σουδάν. στα χέρια και στα πόδια εάν δε μπορούσαν να πετύχουν το κεφάλι. δεν υπάρχουν τεχνικές καρφώματος με τα ραβδιά. ανάγεται στην αρχαία Αίγυπτο την εποχή των Φαραώ από όπου μας έχουν διασωθεί σκηνές ραβδομαχίας στο Beni Hassan και σε άλλους τάφους. Αν πέσεις στη μάχη κάτω. για να στρατολογηθούν οι καλύτεροι ως στρατιώτες και ως ψυχαγωγία σε γιορτές. Για αυτό και βλέπουμε ομοιότητες στο σημερινό Σουδάν με τη ραβδομαχία από τα ανάγλυφα της αρχαίας Αιγύπτου. επιτίθονταν αλλά αμύνονταν επίσης. αλλά επιτίθονταν κιόλας.TAHTIB ΡΑΒΔΟΜΑΧΙΑ ΤΑΧΤΙΜΠ ΑΙΓΥΠΤΟΣ Το ολόκληρο όνομα της τέχνης Ταχτίμπ είναι Fann el Nazaha Wal Tahtib. έχανες αυτομάτως. συχνά ακολουθούσαν χτυπήματα στα άκρα. Επειδή το σπαθί των αιγυπτίων ήταν κυρτό (το Khopesh). Ήταν πιο ακίνδυνοι επειδή δε σκότωνες τον συμπολεμιστή σου. πράγμα το οποίο επιτρέπει να μετακινήσαι γρήγορα μπροστά-πίσω αλλά και στο πλάι. Οι μαχητές κρατούσαν δύο ραβδιά στα χέρια ή είχαν το ένα ραβδί δεμένο στο ένα τους χέρι σαν ασπίδα και το άλλο το κρατούσαν σα σπαθί στο άλλο. Έπρεπε να έχεις πολύ καλή ισορροπία γιατί εάν έπεφτες. δηλαδή η τέχνη (Fann) του θάρρους και της ειλικρίνειας (Nazaha) μέσω της χρήσης του ραβδιού. Επειδή πάντα προστάτευαν το κεφάλι. Στα ανάγλυφα φαίνεται ότι είχαν σηκωμένη τη φτέρνα. Η καταγωγή αυτής της τέχνης. Τύλιγαν με ιμάντες τα ραβδιά για να μη φθείρονται μεταξύ τους από τα χτυπήματα. Η ραβδομαχία ήταν η προετοιμασία για τη μάχη με ασπίδα και σπαθί. Εάν ήθελαν τύλιγαν και τα δάχτυλα τους με ιμάντες για να προστατεύονται και αυτά. Ο κύριος στόχος ήταν να χτυπήσεις το κεφάλι ή το σβέρκο όπως θα έκανες ακριβώς και με ένα κυρτό σπαθί. σε έχουν σκοτώσει. για να είναι έτοιμοι σε περίοδο πολέμου. αναπαράσταση ραβδομαχίας από αρχαίους αιγυπτιακούς τάφους σημερινή ραβδομαχία Ταχτίμπ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΡΑΒΔΟΜΑΧΙΑ Η ραβδομαχίες διεξάγονταν μαζί με αγώνες πάλης σε τελετές του Φαραώ για να τον υμνήσουν. Το ραβδί-σπαθί. Κάποιοι φορούσαν μία προστατευτική . Με την ασπίδα δεν αμύνονταν. Ραβδομαχούσαν σε περίοδο ειρήνης. είχε έναν προφυλακτήρα για τα χέρια.

αλλά ένας χορός όπου ραβδομαχούν με προπαρασκευασμένες κινήσεις όπως τα ιαπωνικά Kata. Το μέγεθος του άλλαξε επειδή οι Άραβες ήταν Βεδουίνοι οι οποίοι είναι κτηνοτρόφοι και πάντα έχουν ένα μακρύ ραβδί μαζί τους για να οδηγούν τα ζώα τους αλλά και να τα προστατεύουν από άγρια ζώα όπως τσακάλια. Έτσι όπως χτυπάει ο ξυλοκόπος ένα δέντρο και το ρίχνει. Σκύβουν ή κάνουν άλμα για να αποφύγουν ένα χαμηλό χτύπημα. πρέπει να ρίξεις και συ τον αντίπαλο σου με ένα δυνατό χτύπημα κυρίως στο κεφάλι όπου επέρχεται άμεσα ο θάνατος. Οι περισσότερες τεχνικές είναι να σηκώνουν το χέρι ή τα χέρια ψηλά πάνω από το κεφάλι και να παίρνουν φόρα για να χτυπήσουν το κεφάλι του αντιπάλου. και Tantamun Taiharcha έσωσαν επανελημένα την Ιερασουλήμ και την Αίγυπτο από επιθέσεις του Sanachareb και αργότερα του Esshardon της Ασσυρίας.7m. Επίσης. Εάν δεν το πετύχουν. Το ραβδί είναι πιο μακρύ επειδή συμβολίζει το ανδρικό γεννητικό όργανο και για αυτό χορεύεται συχνά από άνδρες. γυρίζουν 360 μοίρες σα δερβίσιδες με μεγάλη ταχύτητα για να μπερδέψουν τον αντίπαλο τους και προσπαθούν να τον αποκεφαλίσουν με ένα οριζόντιο κόψιμο. Οι πιο γενναίοι όμως δε φορούσαν κανένα προστατευτικό και ο αγώνας έληγε με το πρώτο αίμα. . η μία είναι ντυμένη ως άνδρας και προσπαθεί με το ραβδί της να δελεάσει μια άλλη γυναίκα. Ξεκινούν στριφογυρίζονταν το ραβδί στο πλάι και πάνω από το κεφάλι τους και μετά επιτίθενται. Τέτοιους χορούς χρησιμοποιούσαν οι Άραβες για να προετοιμαστούν για τη μάχη με το κυρτό αράβικο σπαθί το οποίο προέκυψε από το αρχαίο αιγυπτιακό Khopesh. Σε γραπτά αναφέρεται ότι οι πολεμικές τέχνες Shabbako Sabtah. Οι γυναίκες ειδικά. επιτίθενται στα άκρα.κάσκα στο κεφάλι τους. Shebitku Sabbtecha. Ήταν πολεμικές τέχνες πάλης σε συνδιασμό με χρήση μαχαιριού της οποίας η προπόνηση γινόταν με δύο ραβδιά. Αν χορέψουν γυναίκες. Επίσης είναι πολύ καλός τρόπος να λύσουν κάποιοι διαφορές μεταξύ τους. Σήμερα δεν είναι πολεμική τέχνη.2m όπως ήταν και τα αρχαία αιγυπτιακά ραβδιά έως και 3. ΤΑΧΤΙΜΠ Το Ταχτίμπ βγαίνει από τη λέξη Hatab που σημαίνει ξυλοκόπος. Το κρατούν με το ένα χέρι και χτυπούν ή με τα δύο χέρια από την άκρη σα σπαθί Samurai. στον ώμο και στο γοφό τους. προσπαθούν να ισορροπήσουν το ραβδί πάνω στο κεφάλι. Διεξάγεται σε γάμους και σε γιορτές όπως το Ραμαζάνι. Το ραβδί λέγεται Asa ή Nabboot και είναι από 1.

Επειδή γλυστράει όλο τους το σώμα. με συνεχόμενη διεξαγωγή χωρίς παύση σε ολόκληρο τον κόσμο. λαβή μέσα στο παντελόνι λαβή στο έδαφος για παράδοση Παλιά ένας αγώνας μπορούσε να κρατήσει έως και δύο μέρες αλλά για πρακτικούς λόγους. Ονομάζονταν Karakucak το οποίο σημαίνει μαύρη αγκαλιά. Μετά δίνεται μία παράταση των 15 λεπτών και μετά από αυτό. Κάτω στο έδαφος προσπαθούν να τον γυρίσουν με την πλάτη να ακουμπήσει στο έδαφος ή εφαρμόζουν κάποια λαβή ώστε να παραδοθεί. Οι παλαιστές ονομάζονται Pehlivan το οποίο σημαίνει <<ήρωας>> και διδάσκονται την τέχνη αυτή σε σχολές που λέγονται Tekke. Είναι πολύ πιο δύσκολο να πιάσεις τον αντίπαλο σου όταν έχει πάνω του λάδι γιατί γλυστράει. το Kisbet. .YAGLI GURESH ΠΑΛΗ ΥΑΓΚΛΙ ΓΚΟΥΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ Το Υάγκλι Γκουρές είναι το εθνικό άθλημα της Τουρκίας.χ.χ. Στο Edirne (Αδριανούπολη) της Θράκης. Τότε όμως δεν είχε τη σημερινή του μορφή.πρόσθεσαν το ελαιόλαδο με το οποίο αλοίφονταν στα σώματά τους και έφτιαξαν την πάλη με λάδι. Μόλις έφτασαν στη Μεσόγειο. Ο κορμός τους είναι γυμνός και φορούν ένα δερμάτινο παντελόνι. διεξάγονται οι αρχαιότεροι αγώνες από το 1362 μ. προσπαθούν να βάλουν το χέρι τους μέσα στο παντελόνι του αντιπαλου τους και έτσι να τον σηκώσουν και να τον ρίξουν στο έδαφος. κερδίζει ο πρώτος που θα σκοράρει. το Υάγκλι Γκουρές. από το 1975 ορίστηκε ως μέγιστο τα 45 λεπτά. Το έφεραν οι Τούρκοι μαζί τους όταν ήρθαν από την Κεντρική Ασία τον 10ο αιώνα μ.

.PEHLVANI (pahlvani) ΠΑΛΗ ΠΕΧΛΒΑΝΙ ή ΠΑΧΛΑΒΑΝΙ ΠΕΡΣΙΑ Η αρχαιότερη αναφορά πάλης από την περιοχή στην οποία βρίσκεται η Περσία.χ. έφεραν οι τούρκικες φυλές δικές τους τεχνικές πάλης με μογγολικές και κινέζικες επιρροές τις οποίες εξασκούσαν οι πολεμιστές τους των αδελφότητων των Ghazy κάτι αντίστοιχο με τους ιππότες της Μεσαιωνικής Δύσης. προέρχεται από το Μεσοποτάμιο έπος του Γκιλγκαμές (2850π. Οι ακαδημίες λέγονται Varzesh Pehlvani.χ. επιρεάστηκαν από την περσική κουλτούρα την οποία και υιοθέτησαν. Ειδικά όταν ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Περσική αυτοκρατορία και έτσι διαδόθηκε η πάλη μέχρι την Ινδία όπου ονομάζεται σήμερα Kushti. Αργότερα κατά τη βυζαντινή περίοδο όταν ξαναφτιάχτηκε η περσική αυτοκρατορία. Ακόμη και ο ίδιος ο Μωάμεθ ήταν παλαιστής και πάλεψε με τον Σείχη Rukana Ibn Abdu Yazid για να του δείξει τη δύναμη του θεού του και τελικά τον νίκησε. Εάν έπεφτες κάτω στο πεδίο μάχης σε σκότωναν. Μαζί με την πάλη. Πιο μετά. αλλά προσέφεραν και δικές τους τεχνικές πάλης ώστε να πάρει το Πεχλβάνι την τελική του μορφή ή το Kushti στα ινδικά. Σήμερα πολλοί παλαιστές εξασκούν την πάλη με τη μορφή της ελληνορωμαικής πάλης για να μπορούν να παίρνουν μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες όπου έχουν κερδίσει αρκετά μετάλλια έως τώρα. περίπου) όπου ο βασιλιάς Γκιλγκαμές νίκησε με τεχνικές πάλης το γίγαντα Enkidu. έχουμε το μύθο του στρατηγού Rostam που ακόμη και σήμερα στην Ινδία και Περσία ο καλύτερος παλαιστής παίρνει τον τίτλο του Rostam της Ινδίας ή του Rostam της Περσίας. Αργότερα οι Πέρσες ήρθαν σε σύγκρουση με τους αρχαίους Έλληνες με τους οποίους πολλοί Πέρσες πολεμιστές αναγκάστηκαν να αναμετρηθούν και έτσι υιοθέτησαν τεχνικές από τους Έλληνες. μαθαίνεις και τεχνικές αφοπλισμού του αντιπάλου με μικρό μαχαίρι καθαρή μουσουλμανική επιρροή. Τέλος.. όταν οι Μογγόλοι Mughal κατέκτησαν όλα τα εδάφη της κεντρικής Ασίας μέχρι και την Ινδία ton 16o αιώναμ. το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές έως και την Ινδία με το όνομα Kushti. Το Πεχλβάνι εξασκείται από την Περσία μέχρι το Πακιστάν. Οι παλαιστές του λέγονται Pehlwan και οι προπονητές Ustaad. παραδοσιακή πάλη Πεχλβάν μοντέρνα πάλη Πεχλβάν Οι κανόνες είναι αυτοί της ελευθέρας πάλης και εάν πέσεις στο έδαφος χάνεις.

Μόλις έπεφτε ο αντίπαλος τους στο έδαφος. δύσκολα σηκώνεσαι από το έδαφος όταν είσαι ανάσκελα και φοράς πανοπλία. Εξάλλου. Εκτός και αν έχει πέσει με την πλάτη γιατί έτσι χάνει.KURASH ΚΟΥΡΑΣ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ Στα τούρκικα Güreş. Όποιος πέσει κάτω στο έδαφος με την πλάτη χάνει. στα Καζάκικα Kures και στα τατάρικα Köreş είναι η ίδια λέξη σε διάφορες τούρκικες διαλέκτους για την πάλη. Εάν πέσει με την κοιλιά. κερδίζεις πόντους. Δεν ανήκει ως άθλημα στους Ολυμπιακούς αγώνες. στα ουζμπέκικα Kuraş. φρόντιζαν οι παλαιστές να παλεύουν όρθιοι και να μην πέφτουν στο έδαφος γιατί είχαν πάντοτε κάποιο μαχαίρι ή σπαθί στη ζώνη τους. αυτός θα σε κάρφωνε μ ένα μαχαίρι. Αυτό φαίνεται και στους κανόνες της πάλης όπου φορούν ένα Jacket το οποίο συμβολίζει το φόρεμα μιάς πανοπλίας και απαγορεύεται να πιάσεις το παντελόνι του αντιπάλου. Μόλις πέσει ο ένας παλαιστής στοέδαφος. Η σημασία της λέκης Κούρας είναι πολεμική τέχνη. ανήκει όμως στους Ασιατικούς αγώνες. Εάν πέσει στο πλάι. Σε μία πραγματική μάχη. είχαν τον απαιτούμενο χώρο που ήθελαν για να τραβήξουν το σπαθί τους και να καρφώσουν τον αντίπαλο τους. Ο ένας παλαιστής φοράει πράσσινο Jacket και ο άλλος μπλέ για να ξεχωρίζουν. . κερδίζεις πιο λίγους πόντους. αθλητές Κούρας ρίχνουν τον αντίπαλο τους στο έδαφος. πάει κοντά ο διαιτητής και σταματάει τον αγώνα μέχρι να σηκωθεί και να ξανασυνεχίσουνοι δύο παλαιστές. εάν έσκυβες να πιάσεις τα πόδια του αντιπάλου. Γενικώς σε όλα τα είδη πάλης τον Μεσαίωνα σε όλον τον κόσμο.

Διδάσκεται μέσα από αληθινά σενάρια μάχης στο δρόμο. και στην Ευρώπη και οι οπαδοί του συνεχώς και αυξάνονται. ανάλογα σε ποιόν διδάσκεται. Είναι το ίδιο ιδανικό και για γυναίκες όσο και για άνδρες. Για το στρατό.Π. Χτυπάς σε ευαίσθητα σημεία και χρησιμοποιείς συνεχόμενα χτυπήματα. αλλά λίγο και κλωτσάς το καλάμι του όπου του κάνεις μεγάλη ζημιά. Προσθέτει συνεχώς τεχνικές και από άλλες πολεμικές τέχνες και παραμένει πάντα επίκαιρο. Το Κράβ Μάγκα δεν έχει μείνει όμως στάσιμο. Άλλη αρχή είναι ότι στο δρόμο δεν υπάρχουν κανόνες. Συνδίασε πυγμαχία και πάλη που γνώριζε μαζί με μάχη του δρόμου και έφτιαξε το Krav Maga που σημαίνει <<contact combat>>(μάχη επαφής). Οι μαύρες ζώνες μπορούν να φτάσουν μέχρι το 9ο Ντάν. Για παράδειγμα δε σηκώνεις πολύ ψηλά το πόδι σου για να κλωτσήσεις. Οι ζώνες που χρησιμοποιούν στο σύστημα του Lichtenfeld επειδή έχουν δημιουργηθεί διαφορετικές ομοσπονδίες Krav Maga. ένα στυλό κ. Τα χέρια. Το δημιούργησε ο Imi Lichtenfeld στη Μπρτισλάβα το 1930 για να μπορεί αυτός και η εβραική κοινότητα εκεί να προστατεύνταιι από τους Ναζί. για την αστυνομία ή για ιδιώτες που θέλουν να μάθουν αυτοάμυνα. είναι οι έγχρωμες ζώνες του Judo. ειδικά στις Η. αλλά και πολλών Bodyguards ανά τον κόσμο. μία ομπρέλα. διορίσθηκε ως υπεύθυνος εκπαίδευσης των σωμάτων στρατού και της αστυνομίας του νέου κράτους.Α. Αυτοάμυνες Κράβ Μάγκα Είναι εύκολο να το μάθεις και είναι μία καθαρή πολεμική τέχνη και όχι άθλημα η οποία ταιριάζει απόλυτα στη σημερινή εποχή.KRAV MAGA ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ ΙΣΡΑΗΛ Το Κράβ Μάγκα είναι η πολεμική τέχνη των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ όπως της Moshad. .το κεφάλι σου. Έχει 3 διαφορετικές μορφές. Ο επιτιθέμενος θέλει το κακό σου και πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου με όποιο όπλο έχεις διαθέσιμο. Έχεις μία συνεχόμενη κίνηση στις επιθέσεις σου. Είναι πολύ δημοφιλής.α. Οι αρχές του συστήματος λένε να κάνεις τη μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλο σου χωρίς να πάθεις εσύ μεγάλη ζημιά. Το 1948 όταν ιδρύθηκε το νέο κράτος του Ισραήλ.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful